Romatizmaya bire bir, ağrıları hafifletiyor! Doğal antidepresan, adet sancılarına iyi geliyor, yaşlılığı geciktiriyor…

Hücrelerin daha hızlı yenilenmesinde önemli bir rol oynayan bu bitki cilt sorunlarını ortadan kaldırıyor. Yaşlanmayı geciktiriyor ve aynı zamanda ciltteki morlukları da kısa sürede ortada kaldırıyor. Vücudu mikroplara karşı koruyor, ruh sağlığında da önemli bir etkiye sahip. Antiseptik özelliği de bulunan bu bitki, vücudu mikroplara karşı koruyor. Aynı zamanda vücuda enerji veriyor, adet sancılarını azaltıyor. Romatizmaya bire bir, ağrıların hafifletilmesini sağlıyor…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok kişi son zamanlarda doğal tedavi yöntemleri ve bitkilere yönelmeye başladı. Sarı kantaron da bu bitkilerin başında yer alıyor. Alternatif tıpta oldukça önemli bir yere sahip olan sarı kantaronun faydaları saymakla bitmiyor.

Tabiatın sunduğu antidepresan, doğadan gelen prozac gibi tanımlara sahip bu bitki, ruh sağlığı üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahip. Öte yandan sarı kantaronun antiseptik özelliği de bulunuyor. Peki birçok sağlık sorununa iyi gelen sarı kantaron faydaları neler? Kantaron yağı evde nasıl yapılır? Detayları sizler için derledik…

Ruh sağlığı açısından önemli bir etkiye sahip olan sarı kantaron bitkisi, bunun yanı sıra antiseptik özelliği de sahip. Sarı kantaron, vücudu mikroplara karşı koruyor ve iltihap önleyici etkiler göstererek vücutta oluşan enfeksiyonların hızla iyileşmesine yardımcı oluyor.Romatizmaya bire bir, ağrıları hafifletiyor! Doğal antidepresan, adet sancılarına iyi geliyor, yaşlılığı geciktiriyor…

Hücrelerin hızlıca yenilenmesini sağlayan sarı kantaron bitkisi, bu etkisiyle cilt sorunlarını ortadan kaldırdığı gibi yaraların da çabuk iyileşmesini sağlıyor.

SARI KANTARON BİTKİSİNİN FAYDALARI NELER?

Ciltteki renk eşitsizliklerini dengeliyor ve cildin daha parlak ve güzel görünmesini sağlıyor. Ayrıca ciltteki yaşlanmayı da geciktirerek aknelerden kalan izleri geçirmeye yardımcı oluyor.

Cilt lekeleri ve güneş izleri üzerinde oldukça etkili. Öte yandan cilt yüzeyinde oluşan morlukları da kısa bir süre içinde geçiriyor.

Ani kan kayıplarının yaşanabileceği durumlarda kanamaların azalmasına yardımcı olan bu bitki, romatizma hastalığından kaynaklanan ağrıların hafifletilmesini de sağlıyor.

Sarı kantaron yağı ile şakaklara masaj yapmak, baş ağrısını dindirir. Öte yandan demir eksikliğinden kaynaklanan el ve ayak üşümeleri için birebirdir. Pişik sorununu önler. Varislerle savaşır.

Herpes virüsün neden olduğu yaraların iyileşmesini hızlandırır. Saçtaki dökülmeyi azaltır ve kepek oluşumunun önüne geçer.

Uykusuzluk yaşanılan durumlarda rahat bir uyku sağlar. Bitkinlik ve yorgunluğa iyi gelir ve vücuda enerji verir.

Birçok psikiyatrik bozuklukta oldukça etkili bir bitkidir. Depresyon ve anksiyete tedavisinde sıkça kullanılır.

Mide yaralarını iyileştirici özelliği bulunur. Bebekler için rahatlatıcı bir etkisi vardır. Uçukların iyileşmesini sağlar. Adet sancılarını azaltır.

SARI KANTARON YAĞI NASIL YAPILIR?

Bir demet kantaron çiçeği, orta büyüklükte bir kavanoz kantaron yağı yapmak için yeterli olacaktır. Ortaya çıkan karışımı ağrıyan eklemlerinize ve sırt ağrılarınıza masaj yaparak kullanabilirsiniz.

İlk olarak topladığınız sarı kantaron çiçeklerini iyice yıkayıp kurutun. Ardından çiçekleri elinizle sapından koparıp cam bir kavanoza alın. Bütün çiçekleri kavanoza aktardıktan sonra içine saf zeytinyağı ekleyin.

Romatizmaya bire bir, ağrıları hafifletiyor! Doğal antidepresan, adet sancılarına iyi geliyor, yaşlılığı geciktiriyor…

Kavanozun ağzını önce bir tülbentle sıkıca kapatın. Kantaron çiçeklerinin özlerinin yağa geçmesi için kavanozu 2-3 hafta güneşte bekletin. Bu sürede çiçeklerin özü yağa geçecek ve yağın rengi koyulaşıp kırmızıya yakın bir hal alacak. Yağ bu hale geldiğinde kullanıma hazır demektir. Ardından kantaron yağınızı koyu renk bir şişeye süzün ve karanlık bir yere alın.

SARI KANTARON ÇAYI NASIL YAPILIR?

İyice kaynayan suyun içine 2 ya da 3 kaşık kurumuş sarı kantaron eklenir. 10 dakika dinlendikten sonra süzülerek bir bardağa alınır. Hazırlanan çay, bal ve limon ile lezzetlendirilerek tüketilebilir.

SARI KANTARON ÇAYININ ZARARI VAR MI?

Aşırı doz sarı kantaron çayı tüketimi, çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle günde en az 2 bardak tüketmeye özen göstermelisiniz.

NOT: Reçeteli ilaçlarla etkileşime girme ihtimali bulunduğundan doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Hamile ve loğusa olan kadınların sarı kantaron yağı ve çayını doktor kontrolünde tüketmesi gerekmektedir.

 

Romatizmaya bire bir, ağrıları hafifletiyor! Doğal antidepresan, adet sancılarına iyi geliyor, yaşlılığı geciktiriyor…

Yorumlar kapalı.