Romatizmaya iyi geliyor, mideyi koruyor, metabolizmayı uyarıyor! Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz…

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hasta olma riskimiz daha da arttı. Bu yüzden hem bağışıklığımızı korumak hem de hasta olmamak için beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Kışın vazgeçilmez gıdaları arasında yer alan kereviz, kanserden romatizmaya varana kadar birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vitamini ve minareli oldukça yüksek olan kereviz, potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi minaraller açısından oldukça zengin bir bitki türüdür.

Faydaları saymakla bitmeyen kerevizi tüketmek için birçok farklı tarifi vardır. Uzmanlar özellikle kış aylarında bağışıklığımızı korumak ve hasta olmamak için kereviz tüketmemizi öneriyor. İşte adeta şifa deposu olan kerevizin faydaları…

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA KATKI SAĞLIYOR

Antioksidan ve antiinflamatuar özellikleriyle damarlar üzerinde koruyuca etkiye sahip olan kereviz kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalıdır.

Kereviz, damarların düz kasları üzerinde rahatlatıcı bir etki yaparak kardiyovasküler sistemi destekleyen ikincil bir bitki maddesi olan ftalid içerir. Bu, kan damarlarının genişlemesine ve kan basıncının düşmesine neden olur. Ftalid maddesinin kolesterolü düşürücü etkisi de bulunmaktadır. Kerevizdeki polisakkaritler kardiyovasküler sistemdeki iltihaplanma riskini de azaltabilmektedir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR VE İLTİHABI ÖNLÜYOR

Bağışıklı sistemini güçlendirerek iltihabı önleyen kereviz, antioksidanın yanı sıra önemli miktarda polifenol de içerir.

Bunlar güçlü antioksidan etkilere sahip ikincil bitki maddeleridir. Bu özelliklerle kereviz, bağışıklık sistemi için faydalıdır ve iltihap karşıtı bir besindir. Soğuk algınlığı durumunda, anti-inflamatuar bileşenler bağışıklık sistemini destekleyebilir. Zencefil gibi kereviz de soğuk algınlığına karşı kullanılabilir.

ROMATİZMAYA İYİ GELİYOR

Faydaları saymakla bitmeyen kereviz, gut hastalığı ve romatizmaya da iyi geliyor. Özellikle dikkat çekici olan, kerevizin en önemli tıbbi etkilerinden biri olan idrar söktürücü etkisinden sorumlu olan yüksek potasyum içeriğidir.

Bu sayede vücuttaki ödemin atılmasında önemli rol oynar.

Özellikle gut ve romatizma hastalıklarında vücut, ürik asit gibi atık ürünleri daha zayıf bir şekilde parçalar. Potasyum bu süreci destekler ve böylece ürik asit kristallerinin vücutta zararlı birikimini önler.

KANSERİN YAYILMASINI ÖNLEYEBİLİYOR

Açık sarı bir bitki pigmenti olan apigenin bakımından yüksek bir içeriğe sahip olan kereviz, kansere karşı da oldukça etkilidir. Apigenin ve luteolin maddeleri kerevizin kanser önleyici bileşenleridir.

Yapılan araştırmalar sonucunda apigeninin çok sayıda kanser hücresinin (özellikle meme, bağırsak ve akciğerlerin) çoğalmasını durdurabildiğini ve iltihabın yayılmasını azalttığını göstermiştir.

MİDEYİ KORUYOR

İçinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde mideyi koruyan kereviz, sindirim problemlerini de en aza indirmeye yardımcı olur. Mide ekşimesini de azaltan kereviz aynı zamanda mide ülserinin de önüne geçebilir.

METABOZLİZMAYI UYARIYOR

Kereviz metabolizmayı uyarır. Kereviz, vücudun alkali dengesini düzenleyerek asidik gıdaların aşırı tüketilmesinden kaynaklanabilecek sorunları engeller. Kerevizdeki yüksek su içeriği, çözünmeyen lif ile birlikte bağırsak hareketlerini kolaylaştırır.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUYOR

Beyin sağlığını destekler. Kereviz, birçok yararlı antioksidan, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi temel mineralleri içerir ve bu nedenle beyin ve sinir sisteminin normal çalışmasına katkıda bulunur.

Romatizmaya iyi geliyor, mideyi koruyor, metabolizmayı uyarıyor! Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz…

Yorumlar kapalı.