Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor

Son dakika haberi... Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik dünkü hava saldırılarının ardından bu sabah da Ukrayna genelinde sirenlerin çaldığı bildirildi. TSİ 10.00 sıralarında Hazar Denizi'nden Ukrayna topraklarına 10'dan fazla füze fırlatıldığı iddia edildi. Rusya ayrıca Lviv'i vurdu, kentte elektrik kesintisi yaşandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’nın tamamı bu sabah siren sesleriyle uyandı. Muhtemel hava saldırılarına karşı yurttaşlar uyarılırken, cep telefonlarına da “acil durum mesajı” gönderildi.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından mesajlaşma uygulaması Telegram’da yayımlanan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Uyarı. Gün boyunca Ukrayna topraklarına yönelik yüksek füze saldırısı ihtimali bulunuyor. Lütfen kendi güvenliğiniz için sığınaklarda kalın, hava saldırısı sinyallerini görmezden gelmeyin.”

Acil Durumlar Servisi’nin bu uyarısı cep telefonlarına “acil durum alarmı” olarak gönderildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı devam ediyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’nın askeri yönetim ve enerji sistemlerinin unsurlarına yönelik havadan ve denizden uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla saldırılara devam ettiklerini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Rusya’nın Ukrayna’daki bazı şehirlere füze saldırıları düzenlemesine değinen Konaşenkov, “Rusya Silahlı Kuvvetleri, bugün Ukrayna’nın askeri yönetim ve enerji sistemlerinin unsurlarına yönelik havadan ve denizden uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla büyük çapta saldırıya devam etti. Saldırının hedefine ulaşıldı. Belirlenen tüm unsurlar vuruldu” ifadesini kullandı.

Ukrayna ordusunun Kupyansk, Krasnıy Liman, Zaporijya, Mıkolayiv ve Kriviy Rig yönlerindeki saldırılarının püskürtüldüğünü ifade eden Konaşenkov, buradaki çatışmalarda 300’den fazla Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini ve çok sayıda askeri teçhizatın yok edildiğini ileri sürdü.

Konaşenkov, Ukrayna güçlerine ait 2 yakıt deposu ile 5 mühimmat deposunun imha edildiğini belirterek, “Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Predteçine yerleşim biriminin yakınlarında ABD yapımı HIMARS çok namlulu roketatar füzeleri ile mühimmat deposu yok edildi” dedi.

Rusya Lviv’i vurdu

Rusya, Ukrayna’nın batısında yer alan Lviv kentinde kritik altyapılara füze saldırısı başlattı.

Rusya, gerçekleştirdiği saldırı sonucunda enerji tesisini vurdu, Lviv kentinin bir bölümünde elektrik kesintisi gerçekleşti.

Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadoviy ve Lviv Bölgesel Askeri Yönetimi Başkanı Maksim Kozitski, enerji tesisinin vurulduğunu ve kentte elektrik kesintisi yaşandığını doğruladı.

Maksim Kozitski, Ukraynalı vatandaşlara “Sığınakta kalın” çağrısı yaptı.

Ukrayna basını Vinnitsiya bölgesinde 3 patlamanın gerçekleştiğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın nükleer tehdit konusunun yapay olarak şişirilmemesini istediğini söyledi.

Bakan Rossiya 1’de yaptığı açıklamada, “Bu durumla ve konuyla ilgilenen ve bunu kamusal alanda örtbas etmeye çalışan herkese sizin aracılığınızla acilen çağrıda bulunuyorum. Yapay olarak ısıtmaya gerek yok” dedi.

Başkent Kiev’de, hava savunma sistemi tarafından aralıklı olarak iki füzenin düşürüldüğü bildirildi.

Kiev Bölge Valisi Oleksiy Kuleba, Telegram hesabında “Bir başka füze daha düşürüldü” açıklamasında bulundu.

Kuleba ayrıca, Ukraynalıların sığınaklarda kalma çağrısını yineledi.

Zaporiya’daki yeni saldırıda bir kişi öldü. Bir okul hasar gördü.

Zaporijya Bölge Valisi, bir kişinin öldüğünü doğruladı. Vali, ölümün otogaleride gerçekleştiğini söyledi.

İtfaiye ekipleri, 100 metrekareye yayılan bir yangını söndürdü.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Dzheppar, Rusya’nın düzenlenen referandum sonucunda ilhak ettiğini açıkladığı Zaporijya’da 15 patlama kaydedildiğini açıkladı.

Dzheppar, Zaporijya’nın Rusya tarafından vurulduğunu öne sürdü.

Dzheppar, Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Rusya terörü Zaporijya’daki altyapı tesislerini roketlerle vurdu. Bir eğitim ve bir sağlık kurumunun yanı sıra sivil konutları hedef aldı” dedi.

azar Denizi’nden Ukrayna topraklarına 10’dan fazla füze fırlatıldığı bildirildi.

Ölü sayısı 19’a yükseldi

Başkent Kiev’de dün füze saldırılarından yaklaşık bir saat önce de sirenler çalmış ve bölgede yaşayanlar sığınaklara inmişti.

Rusya dün sabah saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kiev ile Lviv, Dnipro başta olmak üzere birçok kentte altyapı tesislerine yönelik saldırılar düzenlemişti. Birçok noktada gerçekleştirilen füzeli saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 19’a yükseldi. Ukrayna Acil Servisi’nden yapılan açıklamaya göre yaralıların sayısı ise 105.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor

Yorumlar kapalı.