Sabah başyazarı Mehmet Barlas: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçek babayiğit olduğunu söylemeden geçemeyeceğim

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, Togg otomobillerine değindi ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçek babayiğit olduğunu söylemeden geçemeyeceğim" yorumunu yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Togg’un bu hafta satışa çıkarılması bekleniyor. Sabah başyazarı Mehmet Barlas, Erdoğan’ın bu konuda ezber bozduğunu belirtti ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçek babayiğit olduğunu söylemeden geçemeyeceğim” yorumunu yaptı.

Barlas, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan yarım asır sonra bu ezberi bozdu. 2011 yılında TÜSİAD’cılara seslenen Erdoğan, otomobildeki montaj endüstrisinden yerli otomobil sanayiine geçilmesini istemiş ve “Bu işe girecek bir babayiğit yok mu” diye sormuştu. 2017 yılına kadar birkaç küçük girişim dışında bu konuda ilerleme kaydedilmedi. Kimse taşın altına elini sokmak istemedi. Erdoğan bir kez daha “Babayiğit yok mu?” dedi. 6 ay sonra 5 dev şirketten oluşan “Togg” kuruldu. Hemen itiraz sesleri yükseldi. 2019 yılında ortaya çıkan SUV modelin prototipi bile “Türkiye bunu yapamaz” diyenleri susturmaya yetmedi. Burada elbette bu 5 firmanın aldığı büyük sorumluluğu ve fedakârlığı çok önemsiyorum. Hepsini ayrı ayrı tebrik etmek gerekir. Ama gelinen noktada, yerli otomobil sanayiinin önünü açan, bu konuda ısrarcı olan, bıkıp usanmadan her konuşmasında bu konuya vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçek babayiğit olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.”

Sabah başyazarı Mehmet Barlas: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçek babayiğit olduğunu söylemeden geçemeyeceğim

Yorumlar kapalı.