Sabina Toziya kimdir? EDHO Hayriye Ana kimdir? Sabina Toziya neden öldü?

Sabina Toziya yaşamını yitirdi. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Ana karakterine hayat veren Sabine Toziya'nın ölüm haberini Bahadır Özdener sosyal medyada hesabında paylaştı. Sabina Toziya'nın yaşamı ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Peki Sabina Toziya kimdir, neden öldü?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabina Toziya’nın ölüm haberi sanat dünyasına yasa boğdu. 75 yaşında hayatını kaybeden Sabine Toziya Eşkıya Dünya Hükümdar Olmaz ve Muhteşem Yüzyıl gibi yapımlarda rol adlı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin Hayriye Ana’sı Sabina Toziya’nın biyografisi merak ediliyor. Peki Sabina Toziya kimdir?

Sabina Toziya’nın vefat haberini senarist Bahadır Özdener sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. 2021 yılında beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçirmesinden dolayı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’a veda eden usta sanatçı 75 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçının ölüm nedeni hakkında ise henüz bir açıklama gelmedi. Daha önce Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun karakteri ile tanından Toziya beyazperde iki filmde yer aldı.

SABİNA TOZİYA KİMDİR?

Sabina Toziya, (17 Nisan 1946 – 10 Ağustos 2021), Makedon sinema ve dizi oyuncusu.

Tam adı Sabina Ajrula olan Toziya, 17 Nisan 1946’da bugün Kuzey Makedonya sınırları içerisinde kalan Yugoslavya’nın Üsküp şehrinde doğdu. Üsküp Devlet Tiyatrosunda oyunculuk eğitimi aldı. Daha sonra Makedonya ve Yugoslavya’da oyunculuk yapan Toziya, Türkiye’de ilk kez Star TV’de yayımlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun karakterini canlandırdı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Çakırbeyli rolünü oynadı. 2021 yılında beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçirmesinden dolayı diziden ayrıldı. 10 Ağustos 2021 tarihinde beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçiren Toziya 75 yaşında hayatını kaybetti.

DİZİLERİ

  • Muhteşem Yüzyıl
  • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

FİLMLERİ

  • Bal Kaymak
  • Annemin Yarası

Sabina Toziya kimdir? EDHO Hayriye Ana kimdir? Sabina Toziya neden öldü?

Yorumlar kapalı.