Saç dökülmesinin sebebi ne? Bu yöntem ile saç dökülmesini tersine çevirebilirsiniz!

Milyonlarca insanın karşılaştığı ve rahatsız edici bir durum olan saç dökülmesine karşı, onlarca farklı uygulamalar öneriliyor. Peki, saç dökülmesinin temelinde ne yatıyor? Uzmanlar, saç dökülmesinin vitamin eksikliğinden dolayı yaşanabileceğinin altını çizdi. Siz de eğer saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya iseniz, bu vitaminler sayesinde en aza indirebilirsiniz.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç dökülmesi günlük hayatta karşılaştığımız durumlardan birisidir. Gün boyu 50-100 saç telinin döküldüğü düşünülüyor ve bunun da normal olduğu kabul edilir.

Fakat, bu miktarın dışında ve daha ciddi oranda saç dökülme sorunu yaşayanlar da var. Psikolojik olarak insanları olumsuz etkileyen saç dökülmesi aynı zamanda ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilir.

Erkek tipi kellik ya da kemoterapi kaynaklı saç dökülmeleri önlenemese de bunları en aza indirebilmenin bazı yöntemleri var. Bir uzmana göre, saç dökülmesinin kaynağında vitamin eksikliği yatıyor.

Kış aylarında güneş ışığının azalmasıyla birlikte, vücudumuz D vitaminini yeteri kadar alamıyor. Dr. Manish Mittal da D vitaminin önemine vurgu yaptı.

Sonbahar ve kış aylarında güneş ışığı, vücudun iyi seviyelerde D vitamini yapması için yeterince güçlü değildir. Kış aylarında D vitamini eksikliği yaşamamak için doktor kontrolünde takviye alınabileceğini vurguladı.

SAÇ DÖKÜLMESİNDE D VİTAMİNİNİN ÖNEMİ

Vücutta D vitamini eksikliği olduğunda, saç köklerindeki keratinositler büyümeyi ve dökülmeyi düzenlemekte zorlanırlar. D vitamini, bir eksiklikten kaynaklanan saç dökülmesi yaşayan insanlara yardımcı olabilir. Dr. Mittal, saç dökülmesini önlemenin en etkili yolunun demir, C vitamini ve biyotin kaynağının yanı sıra D vitamininden geçtiğini söyledi. Bu dörtlü kombinasyonun saçları gürleştirerek uzamasını hızlandıracağını öne sürdü. Dr. Mittal şunları ekledi: “Alternatif olarak, 10 ila 30 dakika güneşe çıkmak, özellikle hava özellikle güzelse, D vitamini almanın iyi bir yoludur.”

D VİTAMİNİ ZENGİNİ BESİNLER

Yağlı balıklar – somon, sardalya, ringa balığı ve uskumru gibi

Kırmızı et

Karaciğer

Yumurta sarısı

Saç dökülmesinin sebebi ne? Bu yöntem ile saç dökülmesini tersine çevirebilirsiniz!

Yorumlar kapalı.