Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun Bakırköy'de silahla öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 17 şüpheli, polisteki ifade işlemelerinin ardından bu sabah adliyeye getirildi.

Gözaltı sayısının 17’e yükseldiği operasyonda iki kez ek gözaltı süresi verilen şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu bugün tamamlandı. 17 şüpheli hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Sunucu Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak’ta Bakırköy’de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, şoförü de yaralanmıştı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce olaya karışan şüphelilerin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, olayın failleri olduğu iddia edilen Kadir Y. ve Ali Y.’ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli 29 Ocak’ta yakalamıştı. Devam eden soruşturmada, şüphelilere yardım ve yataklık yaparak kaçmalarına imkân sağladığı gerekçesiyle 6 kişi daha yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aralamalarda 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

CİNAYET SİLAHI ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca cinayette kullanıldığı düşünülen ruhsatsız tabanca, yapılan kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda Yeşilköy Sahili kayalıklarının altında gizlenmiş halde bulundu. Yapılan balistik incelemesinde bu tabancanın Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde kullanıldığı belirlendi.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Cinayet olayının tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, olayın failleri olan Kadir Y. ve Ali Y.’ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli şahıs 29.01.2022 tarihinde yakalanmış, olayın aydınlatılmasına ilişkin devam eden çalışmalarda şüphelilere yardım ve yataklık yaparak kaçmalarına imkan sağlayan 6 şüpheli şahıs tespit edilerek yakalanmış, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aralamalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, ayrıca cinayet olayında kullanıldığı düşünülen ruhsatsız tabanca, yapılan kamera çalışmaları sonucunda Yeşilköy Sahili kayalıklarının altında gizlenmiş vaziyette ele geçirilmiş, ruhsatsız tabancanın yapılan balistik incelemesinde Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ölümüne sebebiyet veren tabanca olduğu tespit edilmiştir. Şube Müdürlüğümüzde yasal işlemleri tamamlanan 17 şüpheli şahıs, 07.02.2022 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmiştir.”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi

Yorumlar kapalı.