Sağlık Bakanlığı’ndan koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanlığı, 2019-nCov adlı yeni koronavirüse önlem olarak, Çin’den gelen tüm uçuşlarda yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı aldığını duyurdu. Vuhan-İstanbul seferlerinin ise karantina nedeniyle durdurulduğu açıklandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan şehrinde ortaya çıkan, 2019-nCov adlı yeni koronavirüs için alınacak önlemler hakkında Bilim Kurulu ile yapılan toplantıdan sonra açıklamada bulundu. Sağlık Bakanlığı, Çin’den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: 

“Çin’de görülen Koronavirüs sebebiyle dün bakanlığımızda toplanan Bilim Kurulu, Çin’den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerinin alınması, yolSağlık Bakanlığı'ndan koronavirüs açıklaması

cu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar almıştır.

Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, bakanlığımız tarafından Çin’den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır. Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup, sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır.”

Sağlık Bakanlığı’ndan koronavirüs açıklaması

Yorumlar kapalı.