Sağlık Bakanlığı’ndan “sahte doktor” Ayşe Özkiraz ile ilgili açıklama: Herhangi bir kurumumuzda çalışması mümkün değil

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yetkisiz bir kişi tarafından hiçbir tıbbi işlem yapılmasına müsaade edilmemiştir" denildi. Özkiraz ise ifadesinde, bir doktorun hastalarına ameliyattan sonraki dikiş işlemini yaptığını söylemişti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz, 25 Ekim günü tutuklandı.

Sağlık Bakanlığı’ndan Özkiraz ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Özkiraz’in çalıştırılmasının söz konusu olmadığı vurgulandı.

“HİÇBİR TIBBİ İŞLEM YAPILMASINA MÜSAADE EDİLMEMİŞTİR”

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bakanlığımızca tüm personel hareketleri dijital ortamda takip edilmektedir. Sağlık personeli sıfatıyla herhangi bir kurumumuzda çalışması, maaş ve görev alması, işlem yapması mümkün değildir. İddia edildiği gibi sahte doktorun çalıştırılması söz konusu değildir. Yetkisiz bir kişi tarafından hiçbir tıbbi işlem yapılmasına müsaade edilmemiştir.

İlgililer hakkında gerekli disiplin ve idari işlemleri yapılmıştır. Hazırlanan teftiş raporu doğrultusunda, çocuk cerrahisi uzmanına aylıktan kesme cezası verilmesine ve il içinde başka bir hastanede görevlendirmesine, ameliyathane sorumlu doktoruna kınama cezası verilmesine ve hastane başhekiminin yönetici sözleşmesinin feshedilmesine karar verilmiştir.”

“AMELİYATTAN SONRA DİKİŞ YAPTIM” DEMİŞTİ

Ayşe Özkiraz ise ifadesinde, bir doktorun hastalarına, ameliyattan sonra yapılan dikiş işlemini bizzat kendisi yaptığını söylemişti. Özkiraz, ifadesinin bir bölümünde şunları söylemişti:

“Çocuk Cerrahisi bölümüne gidip gelmeye başladım. Burada muayenelere katıldım. Doktor M.K. kurmuş olduğum ilişkiye istinaden Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki tüm cerrahi branşların doktorlarıyla iletişim kurdum, muhabbet ettim. Birçok kez ameliyatlara izleyici olarak katıldım.

Doktor M.K.’nın hastalarını ameliyattan sonra yapılan dikiş işlemini bizzat kendim yaptım. Bunları yaptığımdan doktor M.K.’nın haberi vardı. Kendisi bana müsaade etti. Hatta benim kolumdan tutup beni ittirip ‘Çocuğum diksin’ diyordu. Sadece Dr. M.K.’nın ameliyatlarına katılmadım.

Diğer cerrahların da ameliyatlarına katıldım. Ancak bu diğer doktorların ameliyatlarında herhangi bir tıbbi işlem yapmadım. Sadece gözlemci oldum. Bu ameliyatlara hep doktorların rızasıyla girdim.

Hastanede beni herkes sevmişti. Hemşireler, genel cerrah sürekli görüştüm. Burada bulunduğum zaman zarfında zaman zaman önlük, forma giyip, stetoskop takıyordum. Birçok kez muayene ve ameliyata katıldım.”

Sağlık Bakanlığı’ndan “sahte doktor” Ayşe Özkiraz ile ilgili açıklama: Herhangi bir kurumumuzda çalışması mümkün değil

Yorumlar kapalı.