Sağlık çalışanları isyanda: ‘Mesai sürelerimiz 36 saate dayandı’

TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu, pandemi koşullarında eğitim alamadıklarını, nöbet ertesi izin kullanamadıklarını, mesai sürelerinin 36 saate kadar uzadığını bildirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu, pandemi sürecinde adaletsiz görevlendirmeler ile asistan hekimlerin eğitim hakkının ihlal edilmesine ilişkin sorunlar yaşadıklarını açıkladı.

TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu adına Dr. Betül Kaygusuz yaptığı açıklamada, “Biz asistan hekimler; 9 aydır en aktif çalışan hekim grubu olduğumuzu, eğitim alamadığımızı, nöbet ertesi izin kullanamadığımızı, mesai sürelerimizin 36 saate dayandığını, keyfi görevlendirmelerle boğuştuğumuzu yeniden belirtiyoruz. Salgın yönetiminin gerekli bulaş önlemlerini almak yerine asistan hekim emeği üzerinden planlanmasına karşı çıkıyoruz. Pandemi yönetiminde statü fark etmeksizin tüm hekim gruplarının eşitlik ve adalet ilkeleri gözetilerek görev almasını ve planlamalar yapılırken nitelikli uzmanlık eğitimini önceleyen adımlar atılmasını talep ediyoruz” dedi.

TARİHSEL BİR SORUMLULUĞA İMZA ATILIYOR

“İlk vakalar bildirilmeye başlandıktan sonra uzmanlık öğrencilerinin kendi branşları dışında görevlendirilemeyeceği mevzuatında 21 Mart 2020 tarihinde bir değişikliğe gidildi ve uzmanlık öğrencisi hekimlerin pandemi süresince görevlendirilmesinin önü açıldı” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hem kendi branş işini yapan hem de Covid-19 polikliniklerinde, servislerinde, filyasyonda görevlendirilen, dokuz aydır her fırsatta tükendiğini dile getiren asistan hekimlerin tüm itirazlarına rağmen 26 Kasım 2020 tarihinde yeni bir genelge daha yayımlandı. Bu genelge sorunlara çözüm olmaktan çok, yeni ve daha uzun görevlendirmelerin önünü açmaktadır. Salgın yönetimini planlamaktan imtina eden, gerekli tedbirleri almaktan kaçınan, gerçek verileri dahi paylaşamayan yönetim; suçu vatandaşa, pandeminin yükünü ise sağlık çalışanlarına özellikle asistan hekimlere ve sağlık emekçilerine yıkarak tarihsel bir sorumluluğa imza atmaktadır.

Sağlık çalışanları isyanda: ‘Mesai sürelerimiz 36 saate dayandı’

Yorumlar kapalı.