“Saray’ın güçsüzlüğünü gösteriyor”

ABD’de reklam panolarında Erdoğan karşıtı ifadelerin yer almasının ardından AKP’li belediyeler de neredeyse hiç İngilizce konuşulmayan kent merkezlerine ‘Love Erdoğan’ afişleri astı. TBMM Dışişleri Komisyonu’nun CHP’li Üyesi Emre, “Böyle bir kampanya başlatmak iktidarın güçsüzlüğünü gösteriyor” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen hafta ABD’de çeşitli yerlerde Gülen yapılanması tarafından yayınlatıldığı öne sürülen Erdoğan karşıtı sözlerin ardından AKP’li belediyelerden karşı hamle geldi. Birçok kentte Love Erdoğan afişleri asılırken finansörlerin belli olmaması tepki çekti.

ABD’deki billboard yayınının ardından Zonguldak’ta kent genelinde yer alan tüm LED ekranlara, “Love Erdoğan” ve “I Love Erdoğan” yazılı görseller yansıtıldı. Maraş’ın ilçelerinde de bizzat belediye başkanlarının talimatıyla kent genelindeki ekranlara aynı ifadeler yansıtıldı. Antep’te ve Karabük’te de AKP’li belediyelerde “Love Erdoğan” afişleri asıldı. Kayyumla yönetilen Diyarbakır’da ise surların üzerine iktidarın resmi varlığını kabul etmediği, “Kürtçe” afişler yerleştirilirken, Diyarbakır Kalesi’nin Keçi Burcu’na asılan afişlerde, “Biz Erdoğan’ı seviyoruz” anlamına gelen, “Em ji Erdoğan hez dikin” yazısı yer aldı.

CİDDİYE ALINMAMALIYDI

Resmi kaynaklardan bu afişlerin finansörleri açıklanmazken yalnızca, “Belediye başkanlarının talimatı var” denildi.
TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, AKP’li belediyelerde başlatılan afiş çalışmasını değerlendirdi. “Türkiye için üzüntü verici bir manzara ile karşı karşıyayız” diyen Emre, “ABD’de böyle bir uygulama elbette ki yanlıştır. Erdoğan’ı durduracak olanlar seçmenler olacaktır. ABD sokaklarından bu talep edilemez ama bunu ciddiye alıp tüm ülkede kampanya başlatmak, iktidarın güçsüzlüğünü gösteriyor” dedi.

“Saray’ın güçsüzlüğünü gösteriyor”

Yorumlar kapalı.