Şarkıcı Gülşen’in yargılandığı davada şok karar: 10 ay hapis cezası!

İmam Hatiplilere hakaret ettiği iddiasıyla hakkında üç yıla kadar hapis cezası talep edilen şarkıcı Gülşen'in yargılandığı davada karar çıktı. Gülşen'e, 10 ay hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gülşen’in imam hatiplilere yönelik ‘İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor’ şeklindeki sözleri nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talebiyle İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi’nce yargılandığı davada, bugün karar açıklandı.

10 ay hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

“İSTİNAFA BAŞVURACAĞIZ”

Hapis cezası verilen Gülşen’in avukatı Emre Emek Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada.

Yargılama süreci tamamlanmadan acele bir karar verildiğini belirten Emek, “Gülşen hanım ilk günden beri TCK 216/1 bendinden yargılanıyor ancak karar 216/2 bendine göre verildi. Normal şartlarda iddianamede belirtilen maddenin yanında bir başka suç unsuru da doğabilecekse ek savunma hakkı verilir, bu da verilmedi. Çok şaşkınım, bir avukat olarak daha önce böyle bir şeye rastlamadım. 700’ü aşan müştekiden yüzde 20’sinin bile ifadesi alınmadı. Müvekkilin adli sicilinin temiz olması gibi pek çok sebepten 216/2’nin gerektirdiği 6 ay ile 1 yıl arası cezanın da alt sınırdan, 6 ay verilmesi gerekirdi. Ancak 12 ay ceza verilerek bu iyi hal ile 10 aya düşürüldü. Benim kanaatim mahkeme, bir üst mahkeme kararı bozsun diye elinden geleni yaptı. Usülde pek çok eksiklik var. Elbette istinafa başvuracağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gülşen’in geçtiğimiz yıl nisan ayında verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir video günler sonra dolaşıma sokulmuştu. Kime söylendiği belli olmayan söz konusu ifadenin yer aldığı videonun yayılmasının ardından Twitter’da ‘#GülşenTutuklansın’ diye etiket açılmıştı.

Kıyafetleri üzerinden gerici çevrelerce sık sık hedef alınan şarkıcı Gülşen, iktidara yakın isimler tarafından sosyal medyada hedef gösterilmişti. Gülşen, 25 Ağustos’ta halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Suçlamayı reddeden Gülşen, sözleri nedeniyle özür dilemişti. 29 Ağustos tarihinde tutukluluğuna yapılan itirazın kabul edilmesiyle konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla tahliye edilen Gülşen’in konutu terk etmeme şartı da 12 Eylül’de kaldırılmıştı.

21 Ekim Cuma günü hâkim karşısına çıkan Gülşen’in karakola imza atma şartı da kaldırılmıştı. Son olarak şarkıcının ‘yurtdışına çıkış yasağı’ da 250 bin TL’lik güvence miktarı yatırması karşılığında mahkeme tarafından kaldırıldı.

Şarkıcı Gülşen’in yargılandığı davada şok karar: 10 ay hapis cezası!

Yorumlar kapalı.