Seçime 9 gün kala skandal iddia: Avustralya’da seçmene verilen oy pusulasında AKP’ye “evet” mührü

Muhalefetin seçim güvenliğine ilişkin endişeleri haklı çıkaracak ilk olay yurtdışı oy verme işlemleri sırasında yaşandı. Avustralya'da açılmamış oy pusulasından AKP mührü çıktığını gazeteci Candaş Tolga Işık Twitter üzerinden duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurtdışında oy verme işlemlerinin başlaması ile birlikte Avustralya’da yaşanan bir olay seçim güvenliği konusunda endişe yarattı.

Candaş Tolga Işık, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Avustralya’da açılmamış oy pusulalarında mühür vurulmuş pusulalar yer aldığını açıkladı.

Işık’ın paylaştığı oy pusulasında mührün AKP’ye basıldığı görülebiliyor. Işık, olaya ilişkin tutanak tutulduğu bilgisini paylaştı.

Işık’ın paylaşımı şu şekilde:

“Avusturalya’dan bir sandık yetkilisi arkadaşımız yazmış. Fotoğrafını da göndermiş. 720’lik açılmamış oy pusulalarında bir partinin mührü vurulmuş pusulalar çıkmış. Sandık başındaki bir yetkili yakalamış, tutanak tutulmuş. Kabine girmeden önce pusulalarınızı mutlaka kontrol edin.”

Seçime 9 gün kala skandal iddia: Avustralya’da seçmene verilen oy pusulasında AKP’ye “evet” mührü

Yorumlar kapalı.