Seçimin ertelenmesini isteyen Bülent Arınç tehdit etti: Pişman olurlar, kaos çıkar

Seçimin ertelenmesini isteyen AKP’li Bülent Arınç, partiler bu konuda uzlaşmazsa pişman olacaklarını savunarak, “Kaos çıkar” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bülent Arınç, 13 Şubat’ta, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 2024’te yerel seçimlerle birleştirilerek düzenlenmesi gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine muhalefetten Arınç’a tepki yağmıştı.

Tepkilerin ardından “Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var? Allahtan korkun” diyen Arınç’tan yeni bir açıklama geldi.

“KENDİM DURUMDAN VAZİFE ÇIKARTIRIM, KİMSEYE DE BAKMAM”

Ankara Masası ‘Gündem Özel’ yayınında Gazeteci Gürkan Zengin’e konuk olan Arınç, bu tartışmayı iktidarın yönlendirmesiyle başlattığı iddiasına şöyle yanıt verdi: “Ben kendim durumdan vazife çıkartırım. Kimseye de bakmam. Ben başka siyasetçilere benzemem. Bu tweeti atmadan önce hiçbir siyasetçiyle başta cumhurbaşkanı, Ak Parti veya bir başka partiyle bir kelime konuşmuşsam namerdim. Ben kimsenin çantasının içinde değilim. Bu benim kendi görüşümdür.”

‘KAOS ÇIKAR’

Arınç, seçim için üç seçeneği öngördüğünü belirterek, “Birincisi seçimlerin ertelenmesi, ikincisi seçimlerin kasımda yapılması, üçüncüsü de tüm siyasi partilerin anlaşabileceği bir tarihte yapılması” dedi.

Eğer bu konuda uzlaşma sağlanmazsa partilerin pişman olabileceğini savunan Arınç “Kaos çıkar, birisi ‘Yapmayacaksın’ diyebilir, öbürü ‘Yapacaksın’ diyebilir. Esas seçimi yapmakla görevli olan kurum bu bana yetişmez diyebilir, çık işin içinden.”

Seçimlerin ertelenmesi seçeneğinin Anayasa değişikliğine bağlı olduğunun altını çizen Arınç, şöyle devam etti: “78’inci maddeye göre seçimlerin öne arkaya alınabilmesi savaş haline bağlı, ama biz bu savaş halinden beter bir şart görüyoruz. Seçimlerin yapılamaz olduğunu düşünüyorsak, seçimlerin eylülde yapılacağını düşünüyorsak, eylül diyeceğiz, Meclis kararıyla. Anayasa dışında bu iş olmaz.”

‘YSK’NIN ERTELEME YETKİSİ BAL GİBİ VAR’

Arınç “YSK’nın seçimleri erteleme yetkisi var mı?” sorusunu da “YSK’nın böyle bir yetkisi bal gibi var. 79. Maddede bunu anlatıyor” şeklinde yanıtladı.

Seçimin ertelenmesini isteyen Bülent Arınç tehdit etti: Pişman olurlar, kaos çıkar

Yorumlar kapalı.