Sedat Peker’den muhalefete mesaj! Önce paylaştı, sonra sildi…

Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan ve "dijital tecrit" altında olduğu belirtilen suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker'in Twitter hesabında hareketlilik yeniden görüldü. Peker, bir kullanıcının mesajını paylaştıktan sonra kaldırdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker, avukatı Ersan Barkın’ın, “Bu tecrittin kaldırılması durumunda Sedat Peker söz verdiği içerikten öte açıklamalar yapma kararlılığında” açıklamasının ardından sessizliğini retweet ile bozdu.

Bir Twitter kullanıcısı “Muhalefetin ne yapıp edip Sedat Peker’i konuşturması gerekiyor. Bu sürecin akabinde kendisi itirafçı statüsünde ülkemize getirtilerek adil şekilde yargılanmalı. Kendisinin ve ailesinin can güvenliği sağlanmalı.” paylaşımında bulundu. Bu paylaşımı retweet eden Peker, retweetini bir süre sonra geri çekti.

AVUKATI NE SÖYLEMİŞTİ?

Geçen günlerde Peker’in avukatı Ersan Barkın, TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programında şunları ifade etmişti:

“Bugün karşı karşıya kaldığı durum hukuki durum, Sedat Peker’in bu koşullar ortadan kalkmaz ise açıklamalarını bugün itibarıyla yapmasına olanak vermiyor. Ancak ben bu açıklamayı bugün yapmıyorum ki. Dijital tecrit diye tanımladığımız Sedat Peker’in politik etkisi olabilecek herhangi bir paylaşımda bulunmasına olanak vermeyen, kendisine bağlı, kendisiyle ilişkilendirilen hesapların açıklama herhangi bir siyasal karşılığı olabilecek açıklama yapmasına olanak vermeyen bu durum ortadan kalkmazsa bu açıklamaları yapamaz. Ama seçime kadar, iktidara alternatif olanların çaba göstermesi ve tecrit koşullarının kaldırılması halinde Sedat Peker söz verdiği açıklamaları, söz verdiği içerikten çok daha öte açıklama kararlılığındadır.”

Sedat Peker’den muhalefete mesaj! Önce paylaştı, sonra sildi…

Yorumlar kapalı.