Şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı

Suriye'de İdlib bölgesinde yapılan saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir ile Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe, memleketlerinde son yolculuklarını uğurlandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’de İdlib bölgesinde yapılan saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir ile Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe, memleketlerinde son yolculuklarını uğurlandı.

Türkoğlu Dr. Kemal Beyazıt Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, helallik için Fatih Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi.

Burada, baba Duran ve anne Durkadın Demir ile kardeşleri Mehmet, Mehmet Ali, Bekir, Ayşe, Teslime ve Fatma Demir, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ve edilen duanın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Türkoğlu Asri Mezarlığı‘na getirildi.

Şehidin Hatay’da asker olan kardeşi Mehmet Ali Demir ise törene askeri kamuflajla katıldı.

İl Müftüsü Mustafa Tekin’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Piyade Uzman Çavuş Demir’in naaşı, mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe, Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı

Suriye’de İdlib bölgesindeki saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin (24) cenazesi de memleketi Kayseri’de toprağa verildi.

Kayseri Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracıyla Kalem Kırdı Camisi’ne getirildi.

Törende, şehidin 2 ay önce evlendiği eşi Sevinç Oğuz, annesi Suzan, babası Faruk ile kardeşleri İsmail, Enes ve Mustafa Ensar Sınırtepe, tabuta ve şehidin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.

Eşinin asker elbisesi ile törene katılan Sevinç Oğuz Sınırtepe, kendisini hep bekleyeceğini belirterek, “Kalk yalvarırım kalk, sensiz dayanamam. Dimdik ayaktayım. Ağlayıp onları sevindirmeyeceğim. Seni hep bekleyeceğim.” dedi.

“Gerekirse ben polis olurum, kaldığımız yerden devam edeceğiz.” diyen Sınırtepe asker selamı verdi.

Suzan Sınırtepe ise “Oğlum kalk, burada yatmak sana yakışmıyor.” diye ağıt yakarken baba Faruk Sınırtepe de “Düğünün yarım kalmadı. Vatan sağ olsun. Vatan için şehit oldu. Geriden 3 kardeşi daha geliyor.” ifadesini kullandı.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kartal Şehitliği’ne defnedildi.

Öte yandan, şehit Sınırtepe’nin, Kayseri’de 2016’da çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne patlayıcı yüklü araçla düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin yaralandığı terör saldırısının ardından, sosyal medya hesabından, “Allah’ım, sen bize şehitliği nasip et.” mesajıyla bir fotoğrafını paylaştığı öğrenildi.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde dün arama tarama faaliyeti sonrası düzenlenen saldırıda piyade uzman çavuşlar Mücahit Sınırtepe ile Ramazan Demir şehit olmuştu.

Şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı

Yorumlar kapalı.