Selvi: CHP kapatılmalı mı?

Sabah yazarı Mehmet Barlas'ın “CHP kapatılmış olabilir” şeklindeki ifadesine Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den tepki geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Sabah yazarı Mehmet Barlas’ı “CHP kapatılabilir” şeklindeki yazısından dolayı eleştirdi.

Barlas’a “Çok yanlış bir kafa yapısı” diyerek tepki gösteren Selvi, şunları yazdı:

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, “Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” diye bir yazı yazdı. Çok yanlış bir kafa yapısı. CHP’yi 12 Eylül yönetimi kapattı ama millet açtı. Partilerin kapatılmasını değil, partilerin kapatılmasının yasaklanmasını savunmak gerekiyor. Bunun için de yasakçı değil, özgürlükçü bir zihniyete sahip olmak gerekli.

Barlas ne demişti?

Barlas, dünkü köşe yazısında özetle şunları söylemişti:

Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir. Unutmayalım ki bu durum Türkiye’de ne ilktir ne de son olur. Son Anayasa değişikliğine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatır gibi partileri kapatmıyor muydu?

Selvi: CHP kapatılmalı mı?

Yorumlar kapalı.