Sevimli köpek levyeyle öldürülünce Çin’de halk pandemi önlemlerini sorgulamaya başladı

Çin'de Kovid-19 vakası görülen bir apartmanı dezenfekte eden sağlık çalışanları bir köpeği öldürdü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jiangxi eyaletine bağlı Şangrao kentinde yaşayan köpeğin sahibi, 12 Kasım’daki olayla ilgili bir videoyu Twitter’ın ülkedeki muadili Weibo’da paylaştı. Sağlık çalışanlarının köpeği öldürmesi pek çok kişinin tepkisini çekti.Kedi ve köpeklerin, sahiplerinden Kovid kapmasının “gayet yaygın” olduğu bulundu
Soyadının Fu olduğunu söyleyen kadın, yaşadığı apartmanda Kovid-19 vakası tespit edildiği için bir otelde karantinaya alındı.

Sonraki gün binaya giden görevlilerden biri, corgi cinsi köpeği kafasına levyeyle vurarak öldürdü.

Fu, görevlilerin köpeğin alınmayacağı ya da öldürülmeyeceğine dair kendisine defalarca güvence verdiğini söyledi.

Evdeki güvenlik kamerasının telefon uygulamasından olaya tanık olduğunu belirten Fu, kameradaki hoparlörü kullanarak görevlilere köpeğini bırakmaları için yalvardığını ancak bunun dikkate alınmadığını ifade etti.

Kendi testinin negatif çıktığını söyleyen Fu şöyle konuştu:

Köpeğin virüs taşıdığını ve bir tehdit olduğunu düşünseler bile en azından bir test yapmaları gerekirdi.
Olayın sosyal medyada yankı uyandırmasının ardından yetkililer cumartesi bir açıklama yaptı. Açıklamada işçilerin görevden alındığı, Fu’dan özür dilendiği ve kadının bunu anlayışla karşıladığı öne sürüldü.

Ancak Fu, Weibo’daki paylaşımlarını silmesi için yetkililerin baskı yaptığını iddia etti.

Çin’in resmi yayın organı CCTV de dün konuyla ilgili bir makale paylaştı. Yazıda “başkalarının evcil hayvanlarına çiftlik hayvanı gibi davranılmaması” çağrısı yapıldı. Ayrıca görevlilerin zorunlu karantina vakalarında evcil hayvanlara daha iyi davranması gerektiği ve kuralları esnetebileceği belirtildi.

“Kim önlemlere uyup da kendini güvende hissedebilir?”

Öte yandan köpeğin katledilmesi pek çok kişinin tepkisini çekti ve pandemi önlemlerinin sorgulanmasına yol açtı. Halkın büyük çoğunluğunun kurallara riayet ettiğini belirten bir WeChat kullanıcısı şöyle yazdı:

Sonra kendi hatan olmadan karantinaya alınıyorsun ve evcil hayvanların öldürülüyor. Artık kim önlemlere uyup da kendini güvende hissedebilir?
Pekin’de evcil hayvanlar için özel karantina noktaları var. Şangay’daki bazı Kovid-19 hastalarıysa hayvanlarıyla karantinaya girebiliyor. Ancak köpeğin öldürülmesinin ardından bazı hayvanseverler uyarılarda bulunarak sağlık çalışanlarına güvenilmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Independent

Sevimli köpek levyeyle öldürülünce Çin’de halk pandemi önlemlerini sorgulamaya başladı

Yorumlar kapalı.