SGK emekli maaşı hesaplama… Ne kadar emekli maaşı alırım… Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama

Emekli maaşı hesaplama motoru, EYT düzenlemesiyle beraber günün öne çıkan konularından oldu. EYT'de 1999 öncesi sigortalı olma ve 5000 prim gün şartını karşılayan vatandaşlar EYT ile emekliliğe hak kazanabilecek. EYT'liler ve emeklilik zamanı gelenler hizmete sunulan robot üzerinden ' Bugün emekli olsam ne kadar, kaç TL maaş alırım?' sorularının yanıtını öğrenebilecekler. Emekli Maaşı Hesaplama’ robotuyla emeklilik maaşları öncesinden tahmin edilebiliyor. İşte, Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? sorusunun yanıtına odaklanan milyonlar, emekli maaşı hesaplamalarına başladı. Düzenlemenin yasalaşması ile önümüzdeki yılın şubat ayından itibaren EYT’liler emekli olmaya başlayacak. Düzenlemeden, ilk sigortalı olduğu tarih 1999 yılının Eylül ayından önce olanlar yararlanacak. 4/A statüsünde (SSK’lı) sigortalı olan kadın çalışanların 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin prim gün sayısını doldurmaları gerekiyor. SGK’nın hizmete sunduğu emekli maaşı hesaplama robotu ile emekli maaşı hesaplaması üzerinden tablo görünüyor.

EMEKLİ OLUNCA NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

SGK’nın hizmete sunduğu emekli maaşı hesaplama robotu ile maaşlar hesaplanabiliyor.

4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak. Emekli maaşınız çalıştığınız devre boyunca yatırdığınız primlerle orantılı olarak hesaplanır.

SGK emekli maaşı hesaplama... Ne kadar emekli maaşı alırım... Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama

4A MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise SGK uygulamasından veya e-Devlet sistemine giriş yaparak kolaya alacakları maaş tutarını görüntüleyebilir. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir.

SGK emekli maaşı hesaplama... Ne kadar emekli maaşı alırım... Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama

4B MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4C emeklisi olan vatandaşlar da uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ veya e-Devlet sistemine giriş yaparak maaş tutarını öğrenebilir. Bunun için açılan ekrandan istenen bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

4C MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK emekli maaşı hesaplama… Ne kadar emekli maaşı alırım… Bağkur, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama

Yorumlar kapalı.