Shimao kültürüne ait 4 bin yıllık mezarlık bulundu

Yulin şehrinde, 4 bin yıl öncesine dayanan Shimao kültüründen kalıntılarla bağlantılı büyük ölçekli bir mezarlık bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Shaanxi Eyalet Arkeoloji Enstitüsü, Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi Eyaleti, Yulin şehrinde, 4 bin yıl öncesine dayanan Shimao kültüründen kalıntılarla bağlantılı büyük ölçekli bir mezarlık buldu. Shimao bölgesinin 60 km kuzeydoğusunda yer alan mezarlığın bulunduğu taş yerleşim, yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alanı kaplıyor.

Zhaishan arkeolojik projesinden sorumlu Shao Jing’e göre, yerleşimde ortaya çıkarılan mezarlarda kadın kurbanlar ve çoğu yeşimden yapılmış gömüler, Shimao kalıntılarının ayırt edici özelliklerini yansıtıyor. Arkeolojik incelemeler, yerleşimin aynı zamanda Sarı Nehir’in orta ve alt kesimlerindeki Geç Neolitik uygarlık olan Longshan kültürüne ait olduğunu ilk olarak belirledi.

Shao, beyaz-gri yüzlü evlerin kalıntılarının, torba şeklindeki mahzenlerin ve dikey toprak çukur mezarların hepsinin, taş yerleşimin işlevsel olarak imar edildiğini gösterdiğini söyledi.

Mezarlardan birçok yeşim taşı, çanak çömlek ve taş alet kalıntıları ortaya çıkarıldı

Şimdiye kadar arkeologlar, tümü dikey toprak çukur mezarlar olan 21 mezar kazdılar. Mezarlardan birçok yeşim taşı, çanak çömlek ve taş alet kalıntıları ortaya çıkarıldı. Shao, bunun şimdiye kadar keşfedilen ilk büyük ölçekli Shimao mezarlığı olduğunu söyledi. Kazı, 4 bin yıllık kültürün kökeni ve gelişiminin incelenmesi için önemli veriler sağlıyor.

Shimao kültürüne ait 4 bin yıllık mezarlık bulundu

Yorumlar kapalı.