Sinan Oğan saatler kala açıkladı: Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlerin ilk turunda yüzde 5,17 oranında oy alan ve ikinci turda kimi destekleyeceği merak konusu olan Sinan Oğan, “Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil” dedi. Oğan, karar verirken hangi ölçüye göre hareket edeceğine ilişkin soruya, “Gelecekte Türkiye’yi yönetme ve bir krize sokup sokmama, ülkenin bu seçimi kazasız belasız atlatıp atlatamaması, sonrasında yönetim krizinin oluşup oluşmaması” yanıtını verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yarışacak Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’dan hangisini destekleyeceğini açıklayacak olan Sinan Oğan, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı.

“AYNI DÜŞÜNMEK ZORUNDA DEĞİLİZ”

Oğan, Zafer Partisi lideri Özdağ ile görüş farklılığı yaşadıklarına ilişkin iddialar üzerine, “Ümit Bey’le tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit Bey’le değil, diğer arkadaşlarla da… Ümit Bey’le dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil. Farklı düşünebiliriz. Aynı düşünmek zorunda değiliz. Tamamı aynı tavrı destekleyecek diye bir şey yok” dedi.

GÖRÜŞMELERDE NE TEKLİF EDİLDİ?

Oğan, “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile yaptığınız görüşmelerde size bir teklifte bulunuldu mu” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“İkisine de ‘sizden şunu istiyorum’ diye bir teklifle gitmedim. İlkeler bazında konuştum. Dolayısıyla, anlaşacağım ve destekleyeceğim tarafla ilgili ilkeler bazında karar vereceğim. Asla, ‘şunu aldık, şunu verin’ olmayacak. Beni birçok şeyle suçluyorlar. Benim öyle bir talebim ve niyetim yok.”

“ÖZDAĞ’IN TARAFSIZ KALACAĞI, SİZİN ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİNİZ DOĞRU MU?”

Oğan, “Özdağ’ın tarafsız kalacağı, sizin Erdoğan’ı destekleyeceğiniz doğru mu” sorusu üzerine de, “Ne benim ne Ümit Bey’in kesinleşmiş bir kararı yok. Olsaydı birbirimizle paylaşırdık. Bu tür söylentilerin gerçekliği yok” dedi.

Sinan Oğan saatler kala açıkladı: Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil

Yorumlar kapalı.