Şişkinlik yaşıyorsanız bu besinleri mutlaka tüketin! Ödemi söküp atıyor

Vücutta biriken ödemler şişkinlik yaratarak oldukça rahatsız eder. Vücudumuzdaki ödemlerden kurtulmak için, yediklerimize dikkat etmemiz gerekir. Bazı yiyecekler şişkinlikten kurtulmamız sağlayarak bizi rahatlatır. İşte ödem atmaya yarayan o yiyecek ve içecekler…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El, ayak ve bacaklarda sıklıkla görülen ödem vücudumuzda şişkinliğe neden olur. Son derece can sıkıcı olan bu durum kişiye rahatsızlık da verir.

Eğer vücudunuzda çok fazla ödem birikiyorsa mutlaka bir uzmana başvurun. Bunun yanı sıra, beslenme çeşidimiz de vücudumuzda ödem birikmesine neden olabilir.

Fazla tuzlu beslenmek, hareketsizlik ve hızlı sıvı alımı da vücutta ödem yaratabilir.

Vücudumuzda biriken ödemlerden kurtulmak için bazı yiyecek ve içecekler bize yardımcı olur. İşte ödemi söküp atan yiyecek ve içecekler…

MAYDANOZ

A ve C vitamini açısından oldukça zengin olan maydonoz aynı zamanda güçlü bir lif kaynağıdır. Şişkinlik hissettiğiniz zaman çiğ olarak tüketeceğiniz maydonoz ödem atmanıza yardımcı olur. Fakat fazla tüketilmesi, vücutta gereksiz yere su atımına neden olur ve bu da tansiyon düşüklüğüne yol açabilir.

Bu yüzden maydanoz tüketirken ölçülü olmak gerekir.

SÜT VE YOĞURT

Bol miktarda kalsiyum barındıran süt ve yoğurt, kemiklerimizi güçlendirmede yardımcı olur. Ayrıca süt ve yoğurt sindirim sistemini düzene sokarak, vücutta ödem birikmesinin önüne geçer.

Bağırsak hareketlerini de düzenleyen süt ve yoğurt, kabızlık sorununu da ortadan kaldırır. Böylelikle vücutta biriken ödem ve toksini atar. Her gün 2-3 su bardağı kadar süt veya 1 kase yoğurt tüketmeniz faydalı olacaktır.

YULAF

İçerisinde yüksek miktarda lif barındıran yulaf, aynı zamanda yapısında bulundurduğu beta glukan sayesinde bağırsak hareketlerinin artırır. Bu sayede dolaşımın hızlanmasına ve ödemin atılmasına yardımcı olur.

Yulaf bağırsak hareketlerini düzenlediği için besinlerin sindirilmesini de kolaylaştırır. Yulaf vücutta biriken ödemi ve toksinleri de atar. Şişkinliği engeller.

ADAÇAYI

En fazla tüketilen bitki çayları arasında yer alan adaçayının faydaları saymakla bitmiyor. Cilde, boğaz ağrısına, ağız yaralarına, mide yanmasına, öksürüğe ve bronşite iyi gelen adaçayı düzenli tüketildiğinde vücutta biriken ödemi ve toksinleri de atar.

Ancak fazla tüketildiklerinde tansiyonun düşmesine neden olabilir. Vücudunuzda ödem varsa günde en fazla 1-2 fincan içmeniz yarar sağlayabilir.

SU İÇİN

Ödemi atmanın en etkili yollarından biri de su içmek. Her gün düzenli olarak su içtiğimiz zaman metabolizmamız hızlı çalışır ve böylelikle vücuttaki toksinleri daha kolay atarız.

Çünkü su içmek sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Her gün 8-10 bardak su içerek vücudunuzda depolanan ödemi atabilirsiniz.

Şişkinlik yaşıyorsanız bu besinleri mutlaka tüketin! Ödemi söküp atıyor

Yorumlar kapalı.