Sivrisineklerden kurtulmanın en etkili doğal yolları

Yaz aylarında evlerde kabus haline gelen sivrisineklerden kurtulmanın pek çok farklı yolu bulunabiliyor. Kimyasallar dışında, evde kendi yönteminizle yapabileceğiniz sivrisinekleri uzak tutacak çözümler de bulunuyor. İşte bazı ipuçları.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle sıcaklıkların artmasıyla çoğalan sivrisinekler sorun çıkartabiliyor. Evde yapabileceğiniz basit birkaç yöntemle sivrisineklerle baş edebilirsiniz. İşte sivrisineklerden kurtulmanın en etkili doğal yolları…

Sivrisineklerden kurtulmanın en etkili doğal yolları

SİVRİSİNEKLERİN SEVMEDİĞİ KOKULARI EVİNİZDE TERCİH EDİN

Sinekler, özellikle mentollü ve çeşitli bitkisel kokulardan hoşlanmazlar. Bunlar arasında en çok lavanta, okaliptüs, karanfil ve portakal kabuğu kokuları yer alır. Bu kokuları gün içerisinde evinize sıkarak sivrisinekleri uzaklaştırabilirsiniz.

LİMON İLE SİVRİSİNEKLERİ UZAKLAŞTIRIN

Yarım kesilmiş bir limona bir kaç adet saplayacağınız karanfil sayesinde, sivri ve karasinekleri masanızdan uzaklaştırabilirsiniz.

Sivrisineklerden kurtulmanın en etkili doğal yolları

SİVRİSİNEK YAKALAYICI KAĞITLAR

Sivrisinek yakalayıcı kağıtlarının yapışkan özellikleri sayesinde gün içerisinde evinizde veya bahçenizde bulunan bölgelerde kullanarak etkisiz hale gelmelerini sağlayabilirsiniz.

VÜCUDUNUZA DOĞAL YAĞLAR SÜRÜN

Sivrisineklerin hoşuna gitmeyen kokulardan oluşan yağları vücudunuza sürerek size yaklaşmalarını engelleyebilirsiniz. Özellikle çay ağacı yağı, limon yağı, okaliptüs yağları keskin kokuları sayesinde sivrisinekleri direkt olarak etkisiz hale getirir. Nabız bölgenize süreceğiniz bir iki damla yağla ile sivrisineklerin sizden uzaklaşması için son derece yeterli.

Sivrisineklerden kurtulmanın en etkili doğal yolları

REYHAN VE FESLEĞEN BİTKİLERİNİN GÜCÜNÜ DENEYİN

Reyhan ve fesleğen bitkileri güçlü kokularıyla sivrisineklerin baş düşmanlarından birisidir. Uygun bir kaba veya saksıya yerleştireceğiniz reyhan ya da fesleğeni evinizin balkon, giriş kısmına koyarak sivrisinekleri engelleyebilirsiniz.

Sivrisineklerden kurtulmanın en etkili doğal yolları

Yorumlar kapalı.