Son Dakika… Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı başladı! İşte masadaki rakamlar…

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç bugün saat 14.00'teki ilk toplantıyla başladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete temmuz ayında yansıyacak ara zam oranını belirlemek için ilk toplantısına başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

Toplantıda, TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık ediyor.

Basına kapalı yapılan toplantıda, taraflar görüşlerini dile getirecek ve güncel ekonomik verileri görüşecek.

ESKİ BAKAN ‘500 DOLAR SEVİYESİNE ÇIKACAK’ DEMİŞTİ

Yeni kabine öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon progmanında “Asgari ücreti temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır” demişti.

İŞTE KONUŞULAN RAKAMLAR…

Asgari ücrete temmuzda ara zam geleceği kesinleşmesinin ardından sozcu.com.tr’ye konuşan iş dünyası temsilcileri, yeni asgari ücretin işverene verilecek desteklerle 12 bin TL’ye kadar çıkabileceğine işaret etmişlerdi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25-35 aralığında bir ara zam geleceğinin konuşulduğunu, bunun da 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL aralığında bir tutara tekabül ettiğini dile getirirken; ürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ ise, halihazırda zaten 8 bin 500 TL’ye çalışan bulmakta zorlandıklarını, bu yüzden yeni asgari ücretin 10 bin TL olması durumunda bunu karşılayabileceklerini ancak işverene yeni kolaylıklar sağlanması durumunda bu tutarın 12 bin TL’ye kadar çıkabileceğini söylemişti.

Son Dakika… Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı başladı! İşte masadaki rakamlar…

Yorumlar kapalı.