Son Dakika… Bir devrin sonu: Burak Yılmaz futbolu bıraktı

Fortuna Sittard ile yollarını ayıran tecrübeli golcü Burak Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında futbolu bıraktığını açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda ekibi Fortuna Sittard’a sürpriz bir şekilde veda eden Burak Yılmaz, kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

37 yaşındaki tecrübeli golcü, Çırağan Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında futbolu bıraktığını duyurdu.

Burak Yılmaz aldığı kararı, “Bugün bu basın toplantısını neden yapıyoruz. Dün akşam dünyanın en büyük futbolcularından bir tanesi stadyumda el sallayarak veda etti. Ben de isterdim öyle veda etmeyi ama kısmet olmadı. İnternetten de bıraktığımı açıklamak benim içime sinmedi. Bu kariyerime yakışmaz diye düşündüm. Her zaman birebir iletişimden yanayım. Bugün kariyerimi sonlandırdığımı duyurmak istiyorum” sözleriyle açıkladı.

37 yaşındaki golcü futbolcunun kariyerine yardımcı antrenör olarak devam etmesi bekleniyor. Burak Yılmaz’ın Abdullah Avcı ya da Şenol Güneş’in ekibine dahil olabileceği iddia ediliyor.

FENERBAHÇE SÖZLERİ: “İÇİMDE UKDEDİR”

Burak Yılmaz, Fenerbahçe formasını bir kez daha giyebilmeyi umduğunu söyleyerek, “Fenerbahçe, içimde bir ukdedir. Yeniden forma şansı bulmak isterdim. Kendime ‘En azından bir tane gol atsaydın be kardeşim’ diyorum. Fenerbahçe’de tekrar forma giymek isterdim, çok da yakındım ama olmadı. Fenerbahçe’de çok acı çektiğim için bugün buralara gelebildiğimi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ’İN EKİBİNE DAHİL OLACAK MI?

Burak Yılmaz, Şenol Güneş’in ekibine dahil olup olmayacağının sorulması üzerine, “Şenol Hoca’nın yanından geldim buraya. Hocamın da bizimle alakalı düşüncesi vardır ama şu an bunu bana deklare etmedi. Mutlaka benimle alakalı düşüncesi vardır, biz beraber oluruz olmayız… Hocayla ilişkimizde en ufak bozulma olmaz. Ben yine onu çok seviyorum. Onun için mutlu olurum, dua ederim. Şenol Hoca’nın aklında benimle ilgili mutlaka bir düşünce vardır ama yoksa da hiç önemli değil. O benim başımın tacıdır.” yanıtını verdi.

BURAK YILMAZ’IN KARİYERİ

Futbolculuk kariyerine Antalyaspor’da başlayan Burak Yılmaz, sonrasında Beşiktaş, Manisaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray, Beijing Guoan, Lille ve Fortuna Sittard formalarını terletti.

Kulüp düzeyinde 555 maça çıkan Burak Yılmaz, 267 gol attı ve 77 asist yaptı.

A Milli Takım formasını da 77 maçta terleten Burak Yılmaz, kaydettiği 31 golle milli takım tarihinde en çok gol atan 2. futbolcu olarak tarihe geçti.

Son Dakika… Bir devrin sonu: Burak Yılmaz futbolu bıraktı

Yorumlar kapalı.