Son Dakika… Depremde can kaybı sayısı 5.434’e yükseldi

Son Dakika Gelişmesi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Depremde can kaybı 5434'e yükseldiğini, 31777 yaralı olduğunu belirtti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Depremde can kaybı 5434’e yükseldiğini, 31777 yaralı olduğunu belirtti.

Türkiye, yıllardır alınmayan tedbirler nedeniyle tarihinin en büyük felaketlerinden biri yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerde, can kaybındaki artış sürüyor.

Deprem bölgesi Hatay’da hayatını kaybedenlerin sayısını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Can kaybı sayısı 5 bin 434’e yükseldi. Yaralı sayısı 31 bin 777 oldu. Bu geceden itibaren Hatay’a ulaşan arama kurtarma ekiplerinin de ilave olmasıyla yarın için ekip sayımızı yaklaşık iki katına yükseltmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 10 kentinde büyük yıkıma yol açan depremin üzerinden 32 saatten fazla bir süre geçti. Ölü ve sayısı yükselirken, arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Deprem 13.5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi” dedi.

Son Dakika… Depremde can kaybı sayısı 5.434’e yükseldi

Yorumlar kapalı.