Son Dakika… Erdoğan AKP Genel Merkezi’nde balkon konuşması yapıyor: Açık ara öndeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada “Kesin sonuçlar belli olmamakla birlikte açık ara öndeyiz” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde milyonlarca seçmen, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için sandık başına gitti. Üsküdar Kısıklı’daki konutundan ayrılıp Ankara’ya hareket eden Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Esenboğa Havalimanı’nda çok sayıda partili karşıladı.

AKP Genel Merkezi’nde yapılan anonsta, “Kazanan yine kazandı, kaybeden yine kaybetti”, “Adam kazandı” denildi.

Oy sayım işlemi sürerken Erdoğan balkona çıktı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Bu sevdalıların buluşması. Birileri mutfakta biz de balkonda.

* Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlanmıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz.

* Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor ancak sonucun ne sekılde tecilli ettiği önümüze gelmediği için milli iradenin tenazülünü bekliyoruz.

* Sonucu beklerken sizlerin buradaki sevgisine mukabele etmek için geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik.

* Tarihin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Kayda değer hiçbir üzüntü verici hadise yaşanmadan bu seçimi tamamladık. CHP yöneticileri ve bazı belediye başkanlarının tamamen kendi iç hesaplaşmalarının ürünü feveranları bu gerçeği değiştirmiyor.Biz siyasi hayatımız boyunca her zaman milli iradenin kararına saygı duyduk. Bu seçimde de saygı duyuyoruz. Bundan sonra da saygı duyacağız.

* Cumhur İttifakı işini biliyor, gereğini yaptınız. Milletimizin kararını gayri resmi sonuçlar açıklandığında göreceğiz. Sonuç ne olursa olsun bugünkü seçimlerde cumhurbaşkanlığında tercihini bizden yaptığı görülen 27 milyona yakın vatandaşımın her birinden şükranlarımı sunuyorum. Tercihini kimden yana yaparsa yapsın demokrasi şölenine katılan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçimlerde en yakın rakibimize şimdiden 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkması ile bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Yüzde 50+1 sebebiyle cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Karar seçimin tamamlandığını gösteriyorsa zaten mesele yok. Şayet, milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üstünde yeri var.

*  Biz birinci turda bitireceğimize inanıyoruz. Tüm kardeşlerimizden işlemler bitene kadar teyakkuzda olmayan devam etmelerini istiyorum. Seçim zaferimizin gölgelenmesine yol açacak en küçük bir rehavete, zafiyete izin vermeden süreci takip edeceğiz. TBMM seçimleri mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu kazanması ile neticelenmiştir. Şu anda parlamentoda çoğunluk Cumhur İttifakı’ndadır. Komisyonların genelinde Cumhur İttifakı hakimdir.

AYRINTILAR GELİYOR…

Son Dakika… Erdoğan AKP Genel Merkezi’nde balkon konuşması yapıyor: Açık ara öndeyiz

Yorumlar kapalı.