Son Dakika… Erdoğan’dan ‘Taliban’ açıklaması: Görüşüldü, yine görüşülür

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taliban'la büyükelçilikte görüşüldü, yine görüşülür" açıklaması yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Taliban Havaalanı işletmesini siz yapın diyor” ifadelerini kullanan Erdoğan, havaalanının korunmasıyla ilgili “Yönetim belli olduktan sonra karar vereceğiz” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KABİL’DEKİ SALDIRILAR

Afganistan’daki terör saldırısını telin ediyoruz, kınıyoruz. DEAŞ’ın böyle bir süreçte bu adımı atması nasıl tehlkeli bir örgüt olduğunu ortaya koyuyor. Dünkü felaketi milletçe lanetliyoruz. 

TAHLİYELER

Yoğun bir şekilde tahliye çalışmaları devam ediyor. Planlamaları titizlikle yaptık. Tahliyeler başarıyla gerçekleşti. Kabil askeri havaalanından İslamabad’a gidip oradan da THY uçaklarıyla sivil gerekse askeri heyetlerimizi ülkemize getiriyoruz. Bu süreç boyunca Afgan halkının istikrarına önemli katkılar sağladık.

TALİBAN İLE GÖRÜŞME

Bizim kiminle nerede ne zaman görüşmeler yapacağımız gibi lüksümüz yoktur. Biz şu anda büyükelçiliğimizi Kabil havaalanının içindeki askeri bölüme taşıdık. Büyükelçiliğimiz oradaki yerde faaliyetlerini sürdürüyor. Büyükelçiliğimiz 3.5 saatlik ilk görüşmeyi yaptı.

BOSNA HERSEK ZİYARETİ

Bosna Hersek ve Karadağ’ı ziyaret etmek üzere birazdan bölgeye hareket ediyoruz. Ziyaretimin ilk bölümünde Saraybosna’da devlet başkanlığı konseyi üyeleriyle bir araya geleceğim. 16 Mart’ta resmi temaslar için Türkiye’yi ziyaret etmişlerdi. 17-20 Haziran’da Antalya Diplomasi Forumu vesilesiyle ağırlamıştık. Bosna Hersek güvenlik, istikrar ve kalkınmasına büyük önem verdiğimiz kilit bir ülkedir. Çok yakın kültürel ve beşeri bağlarımız mevcuttur. Ziyaretimizde işbirliğimizi ilerletmek için birlikte atabileceğimiz adımları görüşme fırsatı bulacağız. Başta altyapı ve yatırım alanlarında mevcut ortak projelerdeki son durumu değerlendireceğiz.

Son Dakika… Erdoğan’dan ‘Taliban’ açıklaması: Görüşüldü, yine görüşülür

Yorumlar kapalı.