Son Dakika… Kadir Topbaş hayatını kaybetti

Hastanede corona virüs tedavisi gören eski İBB Başkanı Kadir Topbaş 76 yaşında hayatını kaybetti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş geçtiğimiz kasım ayında coronaya yakalanmıştı. 75 yaşındaki Kadir Topbaş’ın Amerikan Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

16 Kasım’dan itibaren corona virüsü tedavisi gören eski İBB Başkanı Kadir Topbaş, 4 Aralık’ta yoğun bakıma alınmıştı
Durumunun ağırlaşması üzerine Toğbaş entübe edilmişti.

Topbaş, 2004 yılından itibaren 3 dönem üstlendiği görevinden, 2017 yılında tartışmalı bir şekilde istifa ederek ayrılmıştı.

Kadir Topbaş’ın ölüm haberini duyuran Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, “Kadir ağabeyimiz, eski İBB Başkanımız Kadir Topbaş Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” açıklamasını yaptı.

 

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?
08 Ocak 1945 tarihinde Artvin ilinin Yusufeli ilçesi’nde doğan Kadir Topbaş, henüz üç aylık iken babasının yanına İstanbul’a geldi.

Aynı yıllarda birlikte devam ettiği üniversitelerden; 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1974 yılında da Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.

Bir süre serbest mimar olarak çalıştı. Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Kırk yılı aşkın siyasi hayatında; 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yaptı.

Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan saray, kasır ve tarihî eserlerin restorasyon çalışmalarına katkı sağladı 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalı’nda “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” başlıklı tezi ile doktora yaptı.

1999 yılında Fazilet Partisi’nden Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçildi ve Beyoğlu’nda kapsamlı bir dönüşümü hedefleyen Güzel Beyoğlu Projesi’ni geliştirerek uygulamaya koydu.

Son Dakika… Kadir Topbaş hayatını kaybetti

Yorumlar kapalı.