Son Dakika… Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem! 1 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı

AFAD, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. İlk belirlemelere göre, 22 binanın yıkıldığı depremde, 1 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi de yaralandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 12.04’te merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği ise 6.96 kilometre olarak açıklandı.

“PANİK HAVASI OLUŞTU”

Adıyaman’da bulunan Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya’da yaşanan depreme ilişkin bölgeden son gelişmeleri paylaştı. Demir, “Sarsıntı ciddi şekilde hissedildi, inanılmaz bir panik havası oluştu. Elazığ, Malatya, Bingöl ve diğer birçok kentte sarsıntı hissedildi” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Habertürk yayınında konuştu. Çınar, “Bazı binaların yıkıldığına dair haberler geliyor. Ekipleri yönlendirip can kaybı ya da enkazda kalan birileri var mı diye acil bir şekilde intikal ediyorum. İnşallah can kaybı yoktur. Merkeze yakın olmuş olmasının getirdiği bir etkiydi” dedi.

Mehmet Çınar, “Beş binayla ilgili bana bilgi geldi. Diğerleri de çağrı merkezimize gelenlerini takip ediyoruz. Battalgazi’de de bazı binaların yıkıldığına dair haber aldım” ifadelerini kullandı.

AFAD BAŞKANI SEZER: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 69 KİŞİ YARALANDI

AFAD Başkanı Sezer, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı.

“22 BİNA YIKILDI, 20 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremde ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını bildirdi. Bakan Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “20 vatandaşımızı hemen hastanelere intikal ettirdik. 5 vatandaşımızı da enkazlardan kurtardık.” dedi.

Özer, “Tüm ekiplerimiz, şu anda sahada. Yıkılan binalarda enkaz başında ekiplerimiz. İnşallah tüm vatandaşlarımızı kurtaracağız.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika… Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem! 1 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı

Yorumlar kapalı.