Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Son dakika haberine göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 9'da sabit tuttu. Banka bir önceki toplantıda politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 9 seviyesine çekmişti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplandı.

Banka bir önceki toplantıda politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 9 seviyesine çekmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 9’da sabit bıraktı.

ANKETİ SONUÇLARI SABİT TUTULMASI YÖNÜNDEYDİ

PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin sabit bırakılmasını bekliyorlardı.

Ekonomistler ilk dokuz ayda 6.2 büyüyen ekonomide, son çeyrekte daha da yavaş bir yıllık büyüme görüleceğini ve 2022’nin tamamının yüzde 5 ile tamamlanabileceğini bekliyor.

Ekonomi yönetimi ise büyümenin yüzde 5’i aşacağını yüzde 5.4’e ulaşabileceğini öngörüyor. İhracat, istihdam, üretim ve düşük faizi önceleyen ekonomi politikasını savunan AKP’li cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın açıklaması sonrası TCMB iki yıl aranın ardından politika faizini tek haneye çekmiş oldu. Banka ayrıca kasım ayında indirimi döngüsünü “sonlandırdığını” da açıkladı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Yorumlar kapalı.