Son Dakika… Recep Tayyip Erdoğan’dan flaş açıklama! “Oy sayımı hala sürerken…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından açıklama yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de 60 milyon seçmen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti.  Seçimler için Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. Yurtiçinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen, bugün saat 17.00’ye kadar oy kullanabildi.

Oy sayım işlemi devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Erdoğan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara sandıkların terk etmeyin çağrısında bulunan Erdoğan’ın açıklamasının tamamı şöyle;

“14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye’mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir.

Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır.

Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz.

Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum.

Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum.”

Son Dakika… Recep Tayyip Erdoğan’dan flaş açıklama! “Oy sayımı hala sürerken…”

Yorumlar kapalı.