SGK’dan EYT açıklaması! “Henüz yürürlüğe girmedi”

Sosyal Güvenlik Kurumu, EYT'lilerin emeklilik başvurusunda bulunduğunu ancak düzenlemenin henüz yürürlüğe girmediğini ve bu nedenle de aylık bağlama işleminin yasal olarak mümkün olmadığını duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından çok sayıda vatandaşın kurumdan aylık talebinde bulunduğunu belirterek, yasal düzenleme yürürlüğe girmeden aylık bağlanmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, EYT ile ilgili kanun yürürlüğe girdikten sonra aylık bağlama işlemlerinin en kısa sürede sonuçlandırılacağı kaydedildi.

SGK’dan yapılan açıklama şöyle:

“28/12/2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında açıklamalarda bulunulmuş ve bu kapsamdakiler için yaş şartı aranmayacağı belirtilmiştir. Söz konusu düzenleme henüz yasalaşma sürecini tamamlamadığı halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır.

Konuya ilişkin kanun yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca Aylık Bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir.

İlgili düzenleme yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.

Ayrıca yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, EYT’de yaş şartı olmayacağını belirterek, “Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır” demişti.

SGK’dan EYT açıklaması! “Henüz yürürlüğe girmedi”

Yorumlar kapalı.