Sorgusu devam ediyor: İstiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashır’dan PKK/YPG itirafı

İstanbul Taksim'de 6 kişiyi hayattan kopartan İstiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashır, terör örgütü PKK/YPG'ye nasıl katıldığını anlattı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen pazar İstanbul İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırının faillerden biri olan Ahlam Albashır’ın polis sorgusu sürüyor. Terör eylemiyle bağlantılı olan ve Suriye’nin Azez kentinde yakalanan Hüsam A.’nın işlemleri devam ediyor.

“ÖRGÜT BENİ İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞTI”

Saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır, PKK/YPG örgütüne nasıl dahil olduğunu ve eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. Sözcü’den Habip Atam’ın haberine göre, bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashır, şunları söyledi:

“ARKASINDAN BEN DE GİTTİM”

“YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç’te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus’a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı, görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı.”

İKİ KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Polis, Ahlam Albashır’la birlikte saldırıya karıştığı tespit edilen 50 kişiyi daha gözaltına alındı. İki kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kalırken Albashır’in de aralarında bulunduğu 48 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi.

Sorgusu devam ediyor: İstiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashır’dan PKK/YPG itirafı

Yorumlar kapalı.