Sosyal medyada yangınlarla mücadele için yardım isteyen #helpturkey kampanyasına Altun’dan tepki

Uluslararası kamuoyunu yangınlarla mücadelede yardıma çağıran #helpturkey kampanyasına Altun’dan tepki: “Yurt dışından organize edilen sözde yardım kampanyası devletimizi aciz göstermek amacıyla başlatılmıştır”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada çok sayıda ünlü #helpturkey etiketiyle uluslararası toplumu yangınlara karşı mücadele etmek için yardıma çağırdı.

Birkaç dilde paylaşılan mesajda Avrupa Komisyonu ve Birleşmiş Milletler gibi kurumlar etiketlenerek şu açıklamada bulunuldu:

“Bize yardım edebilecek tüm ülkelere seslenmek istiyorum. 112 adet yangın sebebiyle perişan ve harap olduk. Halen devam etmekte olan yangınlar çok güçlü. Bunları söndürmeye yetecek adette uçağımız yok. 8 insanı, sayısız hayvanı ve ormanlarımızı kaybettik. Lütfen bize yardım edin. Sadece bir dünyamız var. Lütfen bu mesajı yayın. Bizim çok acil olarak dünya çapında sesimizi duyurmaya ve yardıma ihtiyacımız var.”

Ancak bu kampanyayı eleştiren bazı sosyal medya kullanıcıları #WeDontNeedHelp, #StrongTürkiye ve #GüçlüTürkiye gibi etiketlerle Türkiye’nin yangın ile mücadelede yardıma ihtiyacı olmadığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, #StrongTürkiye etiketine destek vererek, “Ülkemizi etkisi altına alan orman yangınlarıyla devletimizin tüm imkanları seferber edilerek mücadelemiz devam etmektedir. 35 ilimizde 129 yangının 122’si kontrol altına alınmıştır. Türkiyemiz güçlüdür” tweetini paylaştı.

Sosyal medyada yangınlarla mücadele için yardım isteyen #helpturkey kampanyasına Altun’dan tepki

Yorumlar kapalı.