Sözcü yazarı kötü haberi verdi: Bu artışlar da yetmeyecek, ekim ayında yeni vergi dalgası geliyor

Sözcü yazarı Nedim Türkmen, "Bu vergiler de yetmeyecek, ekim ayında yeni dalga gelecek" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artan dolar kuru ve yükselen enflasyon nedeniyle vatandaş her geçen gün fakirleşirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomiye yönelik ilk hamlelerinden biri vergi artışı oldu.

KDV oranı yüzde 18’de 20’ye yükseltilirken, bazı ürünlerde de yüzde 8’lik KDV oranı yüzde 20’ye çıkartıldı.

10 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren KDV artışı, birçok üründe fiyatların zamlanmasına neden oldu.

Vergi artışlarını kaleme alan Sözcü yazarı Nedim Türkmen, yazısında, 1,1 trilyonluk ek bütçe teklifini yazısında değerlendirdi. Türkmen, “Görüldüğü üzere; deprem ana bahane olarak sunulmuş olmasına rağmen, seçim ekonomisine ilişkin itiraflar da gerekçede yer almış. Ama en önemlisi ‘doğalgazı seçim öncesi ücretsiz verdik, şimdi bedeli tahsil ediyoruz’ denmesidir!” değerlendirmesini yaptı.

Türkmen, geçen hafta çarşamba günü Meclis’e sunulan kanun teklifi ve cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanan vergilerin yetersiz kalacağını belirterek, “Yakın zamanda, başta otomotiv olmak üzere Özel Tüketim Vergisi oranlarının artırılacağını şimdiden söyleyeyim. Ayrıca ekim ayında Meclis açıldığında; gelir vergisi mükelleflerine ek vergi, ek emlak vergisi ve ek değerli konut vergisi gibi vergiler yine gündeme gelecektir” dedi.

Sözcü yazarı kötü haberi verdi: Bu artışlar da yetmeyecek, ekim ayında yeni vergi dalgası geliyor

Yorumlar kapalı.