Sözcü yazarından peş peşe gelen zamlara dikkat çeken yorum: Tercihini yanlış yapanların ağlamaya hakları yok!

Peş peşe gelen zamların ardından Sözcü yazarı Rahmi Turan, bugün kaleme aldığı yazısında AKP’ye oy veren seçmene tepki gösterdi. Turan, “Tercihini yanlış yapanların ağlamaya hakları yok!” ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözcü yazarı Rahmi Turan, bir biri ardına gelen zamlara tepki gösterdiği bugünkü yazısında, AKP’yi bir kez daha iktidara getiren seçmene tepki gösterdi.

“Ülkede hayat pahalılığı dayanılmaz hal alıyor, hoşnutsuzluklar büyüyor! Çıldıran fiyatlara ayak uydurmak her babayiğidin harcı değil… Yapılan son maaş zamlarına memur biraz memnun oldu ama emekli ve işçi hakkını helal etmiyor. Asgari ücret, 22 bin liraya yükseltilen en düşük memur maaşının yarısı kadar! Emeklilerin hali daha da berbat!” diyen Turan, “Peki, seçim zamanı, 14 milyon emekli, 31 milyon işçi bunun böyle olacağını bilmiyor muydu? Bunu onlar istedi ve onların sayesinde iktidar beş yıl daha koltukta kalmayı garantiye aldı. Tercihini yanlış yapanların ağlamaya hakları yok!” diye yazdı.

Turan yazısının devamında şu görüşlerini ifade etti:

“Gıdadan barınmaya, ulaşımdan eğitime, sağlıktan giyime kadar, ette, sütte, tereyağında, çocuk bezinde, mamada, akaryakıtta, doğalgazda zam şimşeklerinin çakmaya devam edeceği anlaşılıyor. Peki, bu zamlar ekonomiyi düzeltecek mi? Hayır! Zihniyet değişmedikçe, Mehmet Şimşek’in dediği gibi rasyonel (akılcı) politikalara geçilmedikçe düzelen hiç bir şey olmaz… Maaş zamları, enflasyon karşısında birkaç ay içinde erir, yine aynı noktaya gelinir, sıkıntılar daha da artar! Önemli olan enflasyon artış hızını durdurmaktır. Mehmet Şimşek de bunu başaracak gibi görünmüyor. Çünkü 8 buçuk ay sonra yerel seçimler var. Mehmet beyin işi gerçekten zordan da zor!”

Sözcü yazarından peş peşe gelen zamlara dikkat çeken yorum: Tercihini yanlış yapanların ağlamaya hakları yok!

Yorumlar kapalı.