Sözcü’den Yılmaz Özdil açıklaması! “Kovuldu” iddialarına cevap geldi

Sözcü Gazetesi, Yılmaz Özdil hakkında “kovuldu” yönünde ortaya atılan iddialara cevap verdi. Gazeteden yapılan açıklamada söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözcü televizyonunun kuruluşunda yer alan gazeteci Yılmaz Özdil, yayın hayatına başlamasının üzerinden bir hafta geçmeden önce kanaldan, ardından da uzun yıllar köşe yazarlığı yaptığı Sözcü gazetesinden ayrıldı.

Özdil’in istifa kararının ardından Sözcü gazetesinden kamuoyuna açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sözcü gazetesinde yaklaşık 8.5 yıldan bu yana köşe yazarı olarak görev yapan, yazılarının virgülüne dahi müdahale edilmeyen Yılmaz Özdil kendi isteğiyle önce Sözcü Televizyonu’ndan ardından da Sözcü gazetesinden ayrılmıştır.

Sosyal medyada Yılmaz Özdil hakkında yayılan “Kovuldu” iddiaları asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Yaratılmak istenen algı operasyonlarına itibar edilmemeli, ayrılma kararının Özdil’in kendi tasarrufu olduğu herkesçe bilinmelidir.

Sözcü gazetesinde hiçbir siyasi parti ve kurum baskı yapamaz, talimat veremez, yazar attıramaz. Çünkü Sözcü gazetesi kurulduğu ilk günden beri gücünü okurlarından almaktadır, bağımsızdır. Bağımsız da kalacaktır. Kamuoyunun bilgisine…”

Sözcü’den Yılmaz Özdil açıklaması! “Kovuldu” iddialarına cevap geldi

Yorumlar kapalı.