Sputnik çalışanlarına önce saldırı girişimi sonra gözaltı

Rusya merkezli yayın yapan Sputnik haber ajansının Ankara servisinde çalışan 3 kişi, "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlıklı haber nedeniyle gözaltına alındı. Üç gazeteci savcılık sorgusu sonrasında servis bırakıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sputnik Haber Ajansı Türkiye servisinde çalışan 3 gazetecinin evlerine, kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.

Ankara’da, dün akşam saat 22.30 civarında, Sputnik’in Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişimi oldu.

‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atan saldırganlar, Sputnik’te çalışan gazetecilere tehdit ve hakaretler yağdırdı. Sputnik’te çalışan gazetecilerin soğukkanlılığı sayesinde, saldırıda yaralanan olmadı.

İsim ve soy isimlerini söylediler

Saldırgan grup, Sputnik’te çalışan gazetecilerin isim ve soy isimlerini söyleyerek, ‘şehitlere karşı propaganda yaptın mı’ sorusunu iletti.

Saldırgan grup, Sputnik çalışanı gazetecilerin kapısında bir süre bekledikten sonra, bulundukları noktayı terk etti.

Sputnik çalışanları ilgili emniyet birimlerine giderek, saldırganlardan şikayetçi oldu. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

Sputnik çalışanlarına gözaltı

Rus haber ajansı Sputnik Türkiye’nin Ankara servisinde çalışan üç gazeteci hem tehdit edildi hem de gözaltına alındı. Polis daha sonra Sputnik’in İstanbul bürosuna giderek Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe’yi de gözaltına aldı. Boztepe, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis, Sputnik’in İstanbul ofisinde arama yaptı.

Ankara’da gözaltına alınan 3 gazeteci ise 15:30 itibariyle adliyeye götürüldü. Üç gazeteci ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

BOZTEPE HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe hakkında TCK’nin 301 ve 302. maddesi uyarınca soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri arama ve el koyma kararı doğrultusunda Sputnik Türkiye’nin İstanbul ofisinde de arama yaptı.

TCK 301 ve 302 NEDİR?

Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi şüphelilerin “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama”, 302. maddesi ise “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan cezalandırılmasını öngörüyor. TCK 301 ile kişi hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Gözaltına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Sputnik’in Ankara servisinde çalışan 3 gazetecinin, “Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye’ye verildi” başlıklı yazı nedeniyle gözaltına alındığı belirtiliyor.

Gazetecilerin, evlerine saldırı girişimi sonrası şikayet için gittikleri karakolda gözaltına alındıkları öğrenildi. Eski milletvekili ve gazeteci gazeteci Barış Yarkadaş, gazetecilerin gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüklerini, bugün de adliyeye sevk edildikleri bilgisini paylaştı. Üç gazeteci adliyeye çıkarıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Gözaltı gerekçesi yapılan yazı ise Sputnik’in İngilizce sitesi Sputnik International yayımlanmıştı.

Sputnik çalışanlarına önce saldırı girişimi sonra gözaltı

Yorumlar kapalı.