Şuan nasıl yazılır? Şu an mı şuan mı? Şuan kelimesinin TDK yazılışı

Şu an kelimesinin ayrı mı yoksa birleşik mi yazılıp yazılmadığına dair pek çok kişi araştırma yapmaktadır. TDK’ya göre bu kelimenin doğru yazılışını öğrenebilir ve farklı yerlerde kullanabilirsiniz. Peki, şuan kelimesi nasıl yazılır? TDK'ya göre şuan ayrı mı yazılır, birleşik mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesajlaşırken veya sosyal medyada bir metin paylaşırken de yazdığımız kelimelerin doğru olmasına özen göstermemiz gerekir. Eğer kelimeleri doğru yazmakta zorlanıyorsak mutlaka araştırıp doğrusunu öğrenmeliyiz. Şu an sözcüğü de yine en çok hataya düşülen kelimelerdendir.

Şu an kelime grubunun ayrı mı yoksa birleşik mi yazılıp yazılmadığı en merak edilen kelimeler içerisinde bulunur. Aynı zamanda günlük yaşamda en çok kullanılan kelimeler arasında yer aldığını da söylemek mümkün. Peki şu an TDK doğru yazılışı… Şu an mı, şuan mı nasıl yazılır?

Şuan Nasıl Yazılır?

Şu an nasıl yazılır sorusunun cevabını TDK’den öğrenebileceğiniz gibi bu başlık altından da öğrenebilirsiniz. Ayrıca şu an kelimesinin cümle içerisinde kullanılmış birçok örneğini de yine burada bulabilirsiniz.

Şu An TDK’ya Göre Doğru Yazılışı

Ayrı mı yoksa birleşik mi yazılacağına dair en çok merak edilen sözcükler arasında şu an geliyor. TDK üzerinden ele alındığında bu Kelimenin doğru yazılışı ’şu an’ şeklinde geçmektedir.

Şu an (Doğru)
Şuan (Yanlış)

Şu An Kelimesine Cümle İçinde Örnek

 ‘’Yaşanan bu duruma şu an hepimiz çok üzgünüz.’’

Şuan nasıl yazılır? Şu an mı şuan mı? Şuan kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.