Süleyman Soylu’dan sığınmacı açıklaması: Hepimiz buralara geldik bir yerlerden

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göçmenler hakkında yaptığı açıklamada, “Hepimiz buralara geldik bir yerlerden. Nereden geldik? Kim nereden geldi bu coğrafyaya? İstila olacakmış; kim neyi istila yapacak ya…” dedi. Türkiye'de 3 milyon 762 bin Suriyeli göçmen olduğunu söyleyen Soylu, 200 bin 950 Suriyelinin de vatandaşlık aldığını belirtti. Soylu göçmenlerin gönderilip gönderilmeyeceği tartışmasına ilişkin, "İstanbul'da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigorta da yapma. Sonra 'Bu Suriyeliler ne olacak' de. Önce iş insanları isyan edecek" yorumunda bulundu. Öte yandan Ümit Özdağ'ın kendisine verdiği yanıtın yayında okunmasına karşı çıkan Soylu, "Adam yerine koymam. Hayvandan aşağı bir adamdır" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber’de Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in sorularını yanıtladı.

Mülteci konusuna değinen Soylu, ‘Dünya tarihinin en büyük göç hareketlerinden birin yaşandığını’ ifade ederek ‘istila’ ifadesine tepki gösterdi.

Soylu’nun konuşması şu şekilde:

Kim neyin istilasını yapacak ya biz PKK’ya istila yaptırmadık. PYD yapmaya çalıştı yapamadı. Kılıçdaroğlu’nun arkadaşları yapmaya çalıştı yapamadı. Belediye Başkanlarının terörist olarak işe aldıkları yapmaya çalıştı, yapamadı. Kime istila ettireceğiz bu memleketi. Kendi sınırlarımızda bunu yaptırmıyoruz. Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız.

‘Soros taktikleri’

Ümit Özdağ’ın göçmenlere ilişkin ifadelerine Soros taktiği diyen Soylu “Bunlar için İslam’ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır. Böyle tipler. Evet bir problem var. 4 milyon sığınmacı var Türkiye’de. Dünyada en çok sığınmacı olan ülkeyiz. Ama yalan üzerinden değerlendirerek insanları birbirine kırdırıyorlar. Siz insan değilsiniz. Siz insanlık sıfatından çıkmışsınız. Adam yerine koymam. Kendisi Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir” dedi.

Özdağ’dan yanıt

Özdağ, Soylu’ya sosyal medya hesabından Soylu, “Özdağ Soros taktikleri uyguluyor demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan deği, Toros’dan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi” diye yanıt verdi.

Süleyman Soylu’dan sığınmacı açıklaması: Hepimiz buralara geldik bir yerlerden

Yorumlar kapalı.