Şüpheli ölümün ardından gelen beraat kararına tepki

Eğitim-Sen İstanbul Kadın Meclisi, eğitimci Şengül Karaca’nın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesiyle ilgili davada beraat kararı verilmesine tepki gösterdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kadın Meclisi’nin, Şişli’de bulunan Eğitim-Sen 3 Nolu Şube binasında düzenlediği basın açıklamasına Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe de katıldı.

Grup adına açıklamayı okuyan Eğitim-Sen 7 Nolu Şube Kadın Sekreteri Şaheser Kocakaya, Eğitim-Sen üyesi Şengül Karaca’nın erkek şiddeti sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, “Mayıs 2017 tarihinde gece şüpheli bir şekilde 4.kattan aşağıya düştü/düşürüldü. Olay sırasında tanık, ifadelerinde ‘Şengül’ü aşağıya doğru iki elin ittiğini’ gördüğünü belirtmiştir.

Şüpheli ölümün ardından gelen beraat kararına tepki

Soruşturma aşamasında sanık Hasan Aydın çelişkili ifadeler vermiş ‘Şengül intihar edecek biri değil’ demiştir. Ancak mahkemede ifadesini değiştirerek ‘Şengül bunalımdaydı’ diyerek intihar ettiğini öne sürmüş ve duruşmalar boyunca da sürekli çelişkili ifadeler vermiştir. Adli tıp kurumunun verdiği bilirkişi raporunda ‘intihar mı cinayet mi olduğu belli değil’ şeklindeki şüpheli bulguya dayanarak mahkeme sanık Hasan Aydın’ın beraatine karar vermiştir” diye konuştu.

MAHKEME AVUKATSIZ YAPILDI

Karaca’nın avukatının aynı gün, aynı saatte başka davası olduğu için mahkemeye gelemediğini aktaran Kocakaya, “Bundan dolayı mahkemeye verilen mazeret heyet tarafından kabul edilmemiş ve mahkeme avukatsız yapılmıştır. Savunmanın olmadığı bir mahkeme heyetinin bu tutumunu son derece yanlı buluyor ve hukuk ile bağdaştırmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kocakaya, adli tıp raporuna göre beraat veren mahkemenin kararını kabul etmediklerini vurguladı.

Şüpheli ölümün ardından gelen beraat kararına tepki

Yorumlar kapalı.