Tam kapanma içki satışı yasak mı? Sokağa çıkma yasağında içki satışı olacak mı?

Yurt genelinde bugüne dek 4 milyondan fazla vatandaşımızı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle birtakım oldukça önemli kararlar alındı. Konuyla ilgili olarak en çok merak edilen konulardan biri de hafta sonu alkol (içki) kısıtlamalarının devam edip etmediği ile ilgili. İşte son durum..

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün itibariyle tam kapanma kararları açıklandı. Milyonlarca vatandaş ise, şimdiden kısıtlamalarla ilgili aramalara başladı. Peki hakkında en çok arama yapılan konulardan biri olan tam kapanmada içki satışı yasak mı?

TAM KAPANMADA İÇKİ,  ALKOL SATIŞI YASAK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen uyarı yazısı merak ediliyor. Hafta sonu ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ancak 10.00-17.00 saatleri arasında açık tutulan bakkal, kuru yemişçi ve marketlerden alışveriş yapılabiliyordu.

İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu kararına göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri içinde açık tutulan bakkal, kuru yemişçi ve marketlerde alkol satışı yapılamayacak.

İçişleri Bakanlığı da tam kapanmayla ilgili yayımlanan genelge maddesi şu şekilde…

1.4- Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

29 Nisan-17 Mayıs arasında böyle bir yasak olup olmayacağı tartışılırken, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, açıklanan genelge sonrası tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını duyurdu. Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Aybaş, “Bizler açığız” ifadelerini kullandı.

GENELGEDE ÖZEL MADDE YOK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede de tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmuyor.

Son Dakika… İçişleri Bakanlığı tam kapanma genelgesini yayımladı! İşte tüm detaylar

Tam kapanma içki satışı yasak mı? Sokağa çıkma yasağında içki satışı olacak mı?

Yorumlar kapalı.