Tarkan’dan Akbelen Ormanı’nda direnenlere destek! “Doyun artık!”

Tarkan, Akbelen Ormanı’nda kesimi durdurmak isteyen yaşam savunucularına, jandarmanın biber gazlı TOMA'yı saldırısına tepki gösterdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için nöbet tutan ve bu sabah jandarma baskınıyla karşılaşan vatandaşlardan 8’i jandarmanın müdahalesinin ardından gözaltına alındı. Jandarmanın biber gazıyla sert müdahalede bulunduğu yaşam savunucularından bazıları baygınlık geçirdi. Bölgeye ambulans sevk edildi.

Sanatçı Tarkan ise Akbelen Ormanı’nda kesimi durdurmak isteyen yaşam savunucularına, jandarmanın biber gazlı TOMA’yı saldırısına tepki gösterdi.

Tarkan, hem Twitter hem de Instagram hesabından yaptığı birçok paylaşımda; ”Doğasına sahip çıkmaya çalışan bu güzel insanları mağdur etmeyin, duyun artık” dedi.

8 kişinin gözaltına alındığı 4 kişinin de yaralandığı jandarma saldırısının ardından bir köylünün gözyaşları içinde çektiği videoyu paylaşan Tarkan, şu ifadeleri kullandı:

“İklim krizi her gün daha şiddetlenirken, bize kırmızı alarmlar verirken, dünya her gün daha yaşanmaz bir yere dönüşürken rant için ormanlar kesilmeye devam ediliyor. Aklım almıyor. Ne için? Para için. Doyun artık. Doğayı rahat bırakın artık. Doğasına sahip çıkmaya çalışan bu güzel insanları da üzmeyin, mağdur etmeyin, duyun artık. #AkbeleneDokunma #DoğayaDokunma…”

Tarkan’dan Akbelen Ormanı’nda direnenlere destek! “Doyun artık!”

Yorumlar kapalı.