Tavuk eti buzdolabında nasıl saklanır? Çiğ tavuk dolapta kaç gün durur?

Tavuk eti uygun koşullarda muhafaza edilmezse gıda zehirlenmesine ve beraberinde ciddi sağlık sorunlarını meydana getirebilir. Peki tavuk eti buzdolabında nasıl saklanır? Çiğ tavuk dolapta kaç gün durur? Tavuk etini saklamanın püf noktaları nelerdir? İşte merak edilen tüm sorular ve yanıtları...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlığımız için düzgün beslenme ve elbette ki sağlıklı beslenme çok önemli. Sağlıklı beslenme için de ilk sırada tükettiğimiz besinlerin protein barındırması gerekiyor.  Vücudumuz için gerekli proteinler arasında da tavuk çok önemli bir yere sahip.

Çünkü tavuk eti yüksek oranda protein içeriyor. Ancak yüksek oranda protein barındıran yiyeceklerin uygun koşullarda muhafaza edilmesi gerekiyor. Aksi halde çabuk bozulabiliyorlar. bu sağlıklı ve lezzetli protein kaynağını hazırlamak, saklamak ve düzgün pişirmek önemli.

Peki tavuk eti buzdolabında nasıl saklanır? Tavuk etini saklamanın püf noktaları nelerdir? Tavuk eti buzdolabında nasıl ve ne kadar süre saklanır? İşte merak edilen tüm sorular ve yanıtları…

Tavuk eti buzdolabında nasıl saklanır? Çiğ tavuk dolapta kaç gün durur?

Tavuk eti buzdolabında nasıl saklanır?

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı’na (USDA) göre taze alınmış çiğ tavuk buzdolabında uygun şartlarda muhafaza edildiği takdirde en fazla 1-2 gün tutulabilir. Pişmiş tavuk 3-4 gün saklanabilir. Ancak pişmiş tavuk etini dolapta saklamak istiyorsanız beraber piştiği diğer malzemelerle muhakkak ayırmalı, aynı kapta dolaba koymamalısınız.

Eğer tavuğu tek olarak pişirmişseniz dolapta en fazla 3-4 gün saklamalısınız. Tavukları buzdolabında saklamak bakteri üremesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Çünkü bakteriler 4 ° C’nin altındaki sıcaklıklarda yavaşlar. Dolayısıyla çiğ tavuğu buzdolabında saklarken, buzdolabı sıcaklığının maksimum +4 derece olması gerekir. +4 dereceden sıcak ortamlarda saklanan tavuklarda et kalitesi düşer, bozulma hızlanır.

Tavuk eti buzdolabında nasıl saklanır? Çiğ tavuk dolapta kaç gün durur?

Çiğ tavuk eti nasıl muhafaza edilir?

Çiğ tavuk, sızdırmaz bir kapta saklanır. Pişmiş tavuk ise hava geçirmez bir kapta tutulmalıdır. Çiğ tavuğu parçalayıp saklayacaksanız; her bir parçası ayrı bir şekilde sarılarak ya da buzdolabı poşetine konulurak buzlukta saklanmalıdır. Eğer sosla birlikte pişmiş bir tavuk buzlukta bekletilecek ise, ağzı sıkıca kapatılabilecek bir kaba soslu tavuk konup o şekilde buzlukta muhafaza edilmelidir.

Tavuk eti dondurucuda nasıl saklanır?

Tavuğu birkaç günden daha uzun süre yani 2 günden fazla sürede saklamanız gerekiyorsa, dondurucuda saklamanız gerekir. Buzlukta saklamak için en uygun sıcaklık ise -18 derece olmalıdır.  Uygun şekilde hazırlanıp buzluğa atılan çiğ tavuk 6 ya da 12 ay arasında saklanabilmektedir. Eğer dondurucuya koyacağınız tavuk, bütün tavuk ise 9 aya kadar dondurucuda tutabilirsiniz. Pişmiş tavuk ise dondurucuda 2–6 ay saklanabilir.

Buzdolabınızdaki tavuğun tazeliğinden emin olmak için; öncelikle son kullanma tarihine, renginin solmadığına, ekşi veya asidik bir koku oluşmamasına veya sümüksü hale gelmemesine dikkat edebilirsiniz.

Tavuk eti buzdolabında nasıl saklanır? Çiğ tavuk dolapta kaç gün durur?

Yorumlar kapalı.