Tayland’da mağaradan kurtulmuştu, İngiltere’de hayatını kaybetti

2018'de Tayland'da bir mağarada mahsur kalmasıyla gündeme gelen futbol takımının kaptanı kurtarılmasından beş yıl sonra okumak için gittiği İngiltere'de hayatını kaybetti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Duangpetch Promthep, iki hafta boyunca yükselen sel sularına kapılan ve bir mağarada mahsur kana Wild Boars takımındaki 12 genç futbolcu arasındaydı. Promthep’in de aralarında bulunduğu dünyanın gündeminde uzun süre yer tutan 18 günlük kurtarma operasyonu sonucunda kurtarılmışlardı.

Takımın mağarada mahsur kalma hikayesi ve sonunda yaklaşık 100 dalgıçtan oluşan bir ekip tarafından kurtarılmaları tüm dünyanın dikkatini çekti ve o zamandan beri Colin Farrell’in başrolünü oynadığı 2022 yapımı ‘Thirteen Lives’ da dahil olmak üzere birçok filme konu oldu.

Mağaradan kurtarılan takımın kaptanı hayata tutunmasından 5 yıl sonra okumak için gittiği İngiltere’de hayatını kaybetti. Promthep’in ölüm nedeni henüz belli değil, ancak raporlar gencin Pazar günü başından yaralandığını ve kısa bir süre sonra hastanede öldüğünü söylüyor.

Promthep, İngiltere’de okumak için “rüya” diye betimlediği bursu kazandıktan sonra 2022 yılının sonlarında 17 yaşındayken Leicester’daki Brooke House College Futbol Akademisine kaydolmuştu.

İngiltere’de geçirdiği zamanın fotoğraflarını sosyal medyada heyecanla paylaşmış, Londra’daki ve kolejdeki görüntülerinden birini “Merak etme baba. Çok çalışacağım. Seni hayal kırıklığına uğratmayacağım” ifadeleriyle anlatmıştı.

Tayland’da mağaradan kurtulmuştu, İngiltere’de hayatını kaybetti

Yorumlar kapalı.