Tencere ve tavalardaki yanık lekesi nasıl çıkar? Bu yöntem söküp atıyor…

Tencere ve tavalardaki yanıklar can sıkıcı olur. Hatta bazen çıkaramadığımız bu lekeler yüzünden atmak zorunda bile kalıyoruz. Ancak, birazdan öğreneceğiniz yöntem sayesinde tencere ve tavalardaki yanık lekelerini kolayca çıkarabilirsiniz.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ocakta unuttuğumuz yemekler, pişirdiğimiz tavanın veya tencerenin dibine tutarak çıkarılması zor bir leke haline gelir.

Bazı durumlarda bu lekelerle baş edemeyip, tencerelerimizi veya tavalarımızı çöpe atmak zorunda kalırız.

Fakat, bazı yöntemler sayesinde tencere ve tavalardaki yanık lekesini kolay bir şekilde çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

YANMIŞ TENCERE VE TAVA NASIL TEMİZLENİR?

Yanan tencere veya tavanızı temizlemek için tencerenize bir miktar deterjan ekleyip sonra da deterjanın üzerini biraz geçecek kadar da su ilave edin.

Ardından tencerenizi ocağa koyun kaynatmaya başlayın. Tahta kaşık yardımıyla yanık kısımları temizleyin. Bu uygulama bittikten sonra tencere veya tavanızı yeniden yıkayıp iyice durulamanız gerekmektedir.

BİR DİĞER YÖNTEM: SİRKE

Tencere ve tava yanıklarından kurtulmak için bir diğer yöntem de sirkedir. Yanmış tavaya su doldurup içine sirke koyun ve kaynayıncaya kadar ocakta bekletin.

Kaynadıktan sonra tavayı ocaktan alıp üzerine karbonat ekleyin. Bir süre beklettikten sonra süngerle lekeleri temizleyebilirsiniz.

TENCERE DIŞINDAKİ YANIKLAR İÇİN TEMİZLİK TÜYOSU

Bazen tencerenin içi yanmasa da, dışında ufak çapta yanıklar oluşur. Bunları temizlemek için de yine deterjan dolu sıcak bir kap içerisine tencerenin oturtulması gerekir. Uzun süre boyunca bu şekilde kaynar su ve deterjan içerisinde kalan yanıklar zamanla yumuşar. Yumuşayan yanık izleri de bir tel ya da sünger yardımı ile temizlenebilir

ÇELİK KARARMASI NASIL ÖNLENİR?

Evde yapacağınız işlemlerle çelik tencerelerdeki kararmaların önüne geçmek mümkündür. Sirke ve karbonat karışımı sayesinde çelikteki kararmaları engelleyebilirsiniz.

Çelik tencere içerisine koyulacak sirke, karbonat ve su karışımı tencerelerin kolayca parlamasına sağlayacaktır. Su ve limon tuzu, kararmış çelik tencereler içinde oldukça etkili olacaktır.

Tencere ve tavalardaki yanık lekesi nasıl çıkar? Bu yöntem söküp atıyor…

Yorumlar kapalı.