TikTok’ta paylaştı, binlerce kez izlendi: İşte kombi açtırmayan yöntem

Havalar sıcaklarının düşmesiyle birlikte vatandaşlar da doğalgaz ve elektrik faturalarını düşünmeye başladı. TikTok’ta paylaşılan bir videoda kombiyi açmadan evimizi soğuktan korumanın yolları anlatıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskoçya’da yaşayan bir TikTok kullanıcısı kışın evi soğuktan korumanın bir yolunu paylaştı. The Sun da bunu haberleştirdi. @chilliboxface adlı hesabın sahibi kadın yöntemi büyükannesinden öğrendiğini, onun da bu yöntemi kullandığını anlattı. TikTok kullanıcısının paylaşımı kısa sürede 13 bin beğeni aldı, üstelik hesabın yalnızca 523 takipçisi vardı.

Kullanıcının videosunda, dışarıdan gelen soğuğu engellemek için giriş kapısının önüne bir perde asılıyor.

Kadın “Bu kış kaloriferinizi yakmayacağınız bir numara. Ana hedef ısı kaybını mümkün olduğunca engellemek. Bunu yapmanın yollarından biri de gördüğünüz gibi ön kapımızın önünde bir perde olması. Bu sadece bir duş perdesi rayı. Matkap ya da başka bir şey kullanmanıza gerek yok. Bizim gibi, genellikle çok soğuk olan merdiven boşluğuna açılan bir kapı ile yaşıyorsanız bu harika bir fikir. Ancak doğrudan sokağa açılan bir kapıya sahipseniz de gerçekten çok iyi. Perdeyi kapatmayı unuttuğumuzda bunu hemen hissediyoruz. Şu anda dışarısı sıfır ila iki derece, İskoçya’da yaşıyorum ve bu yıl henüz ısıtmayı açmadık” dedi.

Kadının önerdiği bir başka yöntem ise pencere kenarlarına çakacağınız bir çivi ve camın önüne gereceğiniz, kalın kumaştan bir parça. Perdenin iki ucuna da birer çengel sabitleyerek geceleri ısı kaybını önleyebilirsiniz.

Yorumlarda takipçiler de kendi yöntemlerini anlattı. Onlardan biri de Türkiye’de de kullandığımız “Kapının alt kısmına rulo yapılmış banyo havlusu koymak”.

TikTok’ta paylaştı, binlerce kez izlendi: İşte kombi açtırmayan yöntem

Yorumlar kapalı.