TİP milletvekili adayı Mehmet Aslantuğ’dan Muharrem İnce’ye: Aday oldunuz, bir süreç yaşandı, o geceyi herkes biliyor

TİP Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ, seçimin ilk turda bitmesi gerektiğini söyleyerek Muharrem İnce'nin 2018'deki kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlattı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİP Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ, Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Aslantuğ, Muharrem İnce’nin adaylığına ilişkin olarak “Bu ilk turda bitmesi gereken bir hesaplaşma. Aday oldunuz, bir süreç yaşandı, o geceyi herkes biliyor. Beyanatları var. Buna rağmen bunu hiçbir gerekçeyle açıklayamıyoruz. Tek şey kalıyor, durumu manipüle etmek. İktidar lehine, tablo o. Bunu sokaktaki insan da görüyor. Bir hikayenin içinden geliyor sayın İnce. Olan biteni biliyor” dedi.

Aslantuğ’un konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“GENÇLERİN YÜZDE 70-80’İ ÜLKEDEN GİTMEK İSTİYOR”

“Ben sosyal devletin sıkıntılarını görerek büyüdüm. Kızılay’ın kan sattığı, çadır sattığı döneme düştük. Naci Hoca 1 yıldır bölgeye işaret ediyor. Bütün bu olan bitene karşı oluşturulan gerekçeler artık ağrımıza gitmeyi aştı. Tarımsal derinlikte herkesin yaşadığı şok ve travma herkeste büyüyor. 40 yıldır sektörün içinde ve mutfağın içinde bulunan birisi olarak kültür sanattaki baskıyı anlatamadım bile. Öyle öncelikleri var ki ülkenin. Kiracı-ev sahibi ilişkilerinden mutfaktaki yangına kadar. Yol, su, elektrik, gaz, barınma, beslenme. Devletin gerçekten yurttaşı için nerede devreye girdiğini göremiyor olmak başlı başına travma. Olan biten şey ülkenin yüzde 70-80’i gitmek istiyor. Biz ‘1 dakika bu ülkeye borcumuz var’ diyoruz.”

MUHARREM İNCE’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

“Varlık yokluk meselesini açıklık getirmek gerekiyorsa. Gerçekten kaybedecek bir güne bile tahammülümüz yok. Bozburun’da olay şey. Yangından mal kaçırır gibi. Türkiye’nin 1 yılı, 2 yılı, 3 yılı yeniden seçime taşıyacak bir süresi yok. TİP’in geçmişteki hikayesini büyüterek sınava girmesi açıklanabilir bir şey. Bu ittifak oy kaybına sebep olmayacak şekilde yürüyor. TİP’e verilen oylar da asla boşa gitmiyor. Bu ilk turda bitmesi gereken bir hesaplaşma. Aday oldunuz, bir süreç yaşandı, o geceyi herkes biliyor. Beyanatları var. Buna rağmen bunu hiçbir gerekçeyle açıklayamıyoruz. Tek şey kalıyor, durumu manipüle etmek. İktidar lehine, tablo o. Bunu sokaktaki insan da görüyor. Bir hikayenin içinden geliyor sayın İnce. Olan biteni biliyor.”

TİP milletvekili adayı Mehmet Aslantuğ’dan Muharrem İnce’ye: Aday oldunuz, bir süreç yaşandı, o geceyi herkes biliyor

Yorumlar kapalı.