TİP’in Hatay’dan Ankara’ya yürüyüşü başladı: “Cesaretle yürüdükçe kavuşacağız özgürlüğümüze”

Türkiye İşçi Partisi (TİP), aralarında TİP Milletvekili Can Atalay’ın da bulunduğu Gezi tutuklularının tahliye edilmemesine karşı Hatay’dan Ankara’ya 'Özgürlük Yürüyüşü'nü başlattı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüşü sosyal medya hesabından "Kardeşim, nerede olursan ol, sen de yürü karanlığın üstüne. Cesaretle yürüdükçe kavuşacağız özgürlüğümüze" sözleriyle duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı için bugün Numan Kurtulmuş başkanlığında saat 14.00’te toplanacak. Genel Kurul açılışına cezası Yargıtay tarafından onanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay katılamayacak.

‘CESARETLE YÜRÜDÜKÇE KAVUŞACAĞIZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE’

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara’ya uzunacak özgürlük yürüyüşüne başladığını belirterek, “Hatay Milletvekilimiz Can Atalay başta olmak üzere tüm Gezi tutsaklarına; bu ülkenin kadınlarına, gençlerine, emekçilerine, taşına, toprağına, suyuna, doğasına özgürlük için yürüyorum. Ben yürüdükçe biz kalabalıklaşacağız, onlar yalnızlaşacak.

Kardeşim, nerede olursan ol, sen de yürü karanlığın üstüne. Cesaretle yürüdükçe kavuşacağız özgürlüğümüze!” dedi.

‘BAŞLIYORUZ’

TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ise sosyal medya platformu olan X’ten “Başlıyoruz” paylaşımı yaptı.

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI AÇIKLANDI

Günde ortalama 30 kilometre yol kat edilmesi planlanan yürüyüşün her gününde ayrı bir temanın ele alınacağı ve yurttaşların da yürüyüşe katılacağı belirtildi.

Yürüyüşün ilk gününde Erkan Baş’a TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP Milletvekili Ahmet Şık, Can Atalay’ın ailesi, arkadaşları ve Hataylıların eşlik edeceği kaydedildi.

1 Ekim günü Defne’deki Asi Yaşam Merkezi Sosyal Alanı’nda saat 09.00’da düzenlenecek olan basın toplantısının ardından saat 10.00’da Hatay Meclis Binası önünden başlayacak yürüyüşün ilk gününün Samandağ’da sonlanacağı bildirildi.

İkinci gün 09.00’da Samandağ’dan başlayacak olan yürüyüşün, Arsuz Kale Köyü’nde sona ereceği ve üçüncü gün ise Arsuz Gökmeydan’da son bulacağı aktarıldı. 4. gün itibariyla TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın da katılacağı yürüyüşün, Gökmeydan’dan İskenderun’a doğru devam edeceği belirtildi.

Yürüyüşün Hatay sonrasındaki güzergahı ise şu şekilde olacağı açıklandı: Osmaniye, Adana, Konya ve Ankara.

TİP’in Hatay’dan Ankara’ya yürüyüşü başladı: “Cesaretle yürüdükçe kavuşacağız özgürlüğümüze”

Yorumlar kapalı.